Connect with us

Egyéb

Zelenszkij:Ukránok győztek!

Zelenszkij:Ukránok győztek!

Heves csaták árán, de végül sikerült Kijevnek újra ellenőrzése alá vonnia három határmenti falut – jelentette be a kelet-harkovi régió kormányzója szombaton.

Oleg Szinegubov táviratában azt írta, az ukrán hadsereg egységei kiűzték az orosz csapatokat Bezruki, Slatine, Prudyanka településekről, hozzátéve, hogy az ukrán erők „biztosították pozícióikat” az érintett területeken.

A heves csaták pénteken kezdődtek, amikor az oroszok lakóépületeket támadtak meg. A települések visszaszerzése során két ember életét vesztette.

Eközben a szomszédos Luhanszk kormányzója, Szergij Gajdaj azt mondta, hogy folyamatos a bombázás a térségben. „Éjjel-nappali bombáznak” – mondta Gaiday. A kormányzó szerint az orosz erők „továbbra is támadják” Rubizsne és Szeverodonyeck városait.

[

]

A civil lakosokat felszólította, hogyha ha van rá lehetőségük, hagyják el Luhanszkot, Az embereknek önkéntesek segítenek elhagyni a területet – írta a The Guardian.

A háború csak ukrán győzelemmel zárulhat – mondja a német külügyminiszter

Berlin egymilliárd eurót ad annak érdekében, hogy Ukrajna összetettebb fegyverrendszereket szerezzen be.

A bucsai mészárlás egyértelművé tette, hogy az Ukrajna elleni orosz háborúnak csak az ukránok győzelme vethet véget – jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter Rigában lett kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatóján szerdán.

Szerinte Németország kész közép- és hosszú távon is katonai segítséget nyújtani Ukrajnának, legyen szó három hónapról vagy három évről.

Baerbock hozzátette: Berlin egymilliárd eurót bocsát rendelkezésre annak érdekében, hogy Ukrajna összetettebb fegyverrendszereket szerezzen be, amelyeket aztán hosszú távon használhat, és Németország kész biztosítani az ezek működtetéséhez szükséges képzést.

Baerbock megjegyezte, hogy Berlin több katonai szállítmányt – egyebek között Stingereket és páncéltörő rakétákat – küldött már Ukrajnába, amelyekről nem beszélt nyilvánosan. Mindezek még nem teszik Németországot a háborúban részt vevő féllé – mondta a miniszter.

A német diplomácia vezetője elmondta: Németország számára a páncélozott járművek szállítása sem tabu, még ha a belpolitikai vitákból néha úgy is tűnik. A berlini kormány beleegyezett az ilyen szállítmányokba. Hozzátette, Németország emellett megegyezett NATO- és G7-partnereivel arról, hogy ha valamelyikük képes gyorsan szovjet típusú fegyvert szállítani Ukrajnának, az Németországtól kap utánpótlást cserébe.

Edgars Rinkevics lett külügyminiszter bejelentette: az Európai Unió új intézkedéseken dolgozik, amelyek célja annak megakadályozása, hogy Moszkva meg tudja kerülni a nemzetközi szankciókat.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/zelenszkijukranok-gyoztek

Continue Reading

Ajanlo

To Top