Connect with us

Egyéb

Nagyanyáink rendszeresen fogyasztották – de vajon tudtak róla, mi történik a testeddel, ha puliszkát eszel

Bár sokan a szegény ember étkezéséhez társítják, nemcsak rendkívül egészséges, de könnyű is elkészíteni a puliszkát.

Mivel a kukoricalisztben nincsen glutén, gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Sokat tesz az egészséges bélműködésért, a benne található egészséges zsírsavaknak köszönhetően. Elősegíti a hatékony emésztést, a legtöbb diéta alatt is fogyaszthatjuk.

Energiát ad az emberi testnek, és ráadásul az alábbi tápanyagok és vitaminok is megtalálhatók benne. A lista igen hosszú: bővelkedik folsavban, B6-vitaminban, C- és E-vitaminban, tiaminban, riboflavinban és niacinban. Megtalálható benne az a foszfor-, magnézium-, cink-, kálium-, réz-, szelén- és mangán mennyiség, amelyre a szervezetünknek szüksége van.

Ennek ellenére nem gazdag túlzottan kalóriában, támogatja az immunrendszert, ráadásul az USA-ban folytatott kutatások azt is bizonyították, hogy csökkenti egyes rákfajták kialakulásának kockázatát.

Emellett visszatartja a rossz koleszterin szintjét, valamint rendszeres fogyasztása támogatja a szív és a vérkeringés egészségét.

Az alábbiak szerint készítsük el:

Egy edénybe töltsünk három deci vizet, némi napraforgóolajat és egy csipet sót. Mikor a víz már forr, vegyük lejjebb a tűzhelyet, tegyünk hozzá egy csésze kukoricalisztet, de folyamatosan kevergessük.

Fogyaszthatjuk sajtos puliszka formájában is, ez még ízletesebb, bár kevésbé diétás!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

 

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/nagyanyaink-rendszeresen-fogyasztottak-de-vajon-tudtak-rola-mi-tortenik-a-testeddel-ha-puliszkat-eszel/?fbclid=IwAR1haVonKeIEAAekNMQKCFGNQT7z8SBrUylmk-nSY26dbpCbK01XHi8Kufw

Continue Reading

Ajanlo

To Top