Connect with us

Mindennapok

Ennyi volt, lépett a kormány, megszüntetik ezt a rendszert Magyarországon

Ennyi volt, lépett a kormány, megszüntetik ezt a rendszert Magyarországon

Ismét volt kormányülés, a kormány pedig a legfontosabb kérdéseket ismét megvitatta, ennek értelmében pedig meghozta a döntéseket.

 

Magyarország kormánya úgy döntött, hogy az Európában korábban kialakult gabonapiaci helyzetre való tekintettel megszünteti a gabona- és olajosnövényekre tavaly márciusban bevezetett export bejelentési rendszert – jelentette be az MTI-hez eljuttatott közleményében Nagy István agrárminiszter.

Mindezt az is indokolja, hogy az országunk élelmiszer-ellátásában nincsenek akadályok, minden biztosítva van, a szükségleteinket képesek vagyunk megtermelni.

Nagy István szerint a bejelentési kötelezettség nagyon fontos volt, mivel így naprakész információnk volt azzal kapcsolatban, hogy mekkora mennyiség volt a Magyarországról kiszállításra szánt terményből.

“Megteremtette az esetleges beavatkozás lehetőségét, ugyanakkor nem okozott fennakadást az exportban, hiszen az előzetes adatok alapján mindkét fő gabonafélénkből, kukoricából és búzából is 2-2 millió tonna körüli kivitelre kerülhetett sor 2022-ben” – fogalmazott.

Az állam nem nyúlt bele a piaci működésbe, ettől függetlenül azonban bizonyos gabonapiaci felvásárlók mégis visszaéltek az erőfölényükkel a gazdálkodókkal szemben.

Az Agrárminisztérium folyamatosan nyomon követi a gabonapiaci helyzetet, és megteszi a szükséges lépéseket annak stabilizálása érdekében – hangsúlyozta a tárcavezető.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/ennyi-volt-lepett-a-kormany-megszuntetik-ezt-a-rendszert-magyarorszagon/

Continue Reading

Ajanlo

To Top