Kapcsolat / Elérhetőségek

Mindennapok

Most kaptuk a szomorú hírt Schobert Norbiról

Most kaptuk a szomorú hírt Schobert Norbiról

Az egykori fitneszguru minden energiáját a fogyasztó módszerére alapozott, pékséghálózatot, logisztikai vállalkozást, ételkiszállító céget magába foglaló vállalatába ölte, amelyet – bevalllása szerint – közel két évtizede mindössze 300 ezer forintból alapított.

 

Bár az évek során számos támadás érte termékeinek minőségét, Norbi minden hullámvölgyet túlélt: vállalkozásának fénykorában 106 üzlet tartozott a hálózatába, javarészt idahaza, de Szlovákiába is jutott Update-boltból.

– Nekem az a célom, hogy egyszer behálózzam egész Európát. Szeretnék világmárkát építeni. Ez nem a pénzről szól csupán, ez az alkotásról szól, és azokról az emberekről, akiknek sikerült segítenünk a normális életmód kialakításában, a fogyásban – mondta korábban a fitneszguru, akinek a cégét 2013-ig a tőzsdén is jegyezték.

Az üzlet szépen ment, az interneten szabadon elérhető cégadatok szerint sokáig nyereségesen üzemelt, bár utoljára 2019-ben jelentettek 25 millió forintos pluszt. És ugyan a legutóbb jegyzett, 2021-es évben a nettó árbevétele még meghaladta a 2,31 milliárd forintot, a kiadásokkal együtt 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény.

 A biznisz a jelek szerint megbicsaklott, repedezni látszanak a birodalom alapjai. Az elmúlt év végén beszállítási problémák merültek fel, amiket Norbi idővel megoldódó logisztikai gondokkal magyarázott. Időközben azonban a cég irodáját egy jelentősen kisebb helyre költöztette, illetve vállalkozásának igazgatóságát is átalakították.

Úgy tudjuk, a korábbi igazgatóságot megszüntették, és Norbi egyszemélyben, vezérigazgatóként felügyeli az Update-birodalmat, amely az elmúlt hónapokban a harmadára csökkent: már csak 32 üzlet van nyitva hazánkban, valamint 4 Szlovákiában.

Ám bizonyos termékeket továbbra sem lehet kapni: volt bolt, amelyikben arról beszéltek, hogy míg az új beszállítói szerződések nem köttetnek meg minden portékára, a meglévő raktárkészletet élik fel.

– Szomorú ezt látni, mert fantasztikus rendszer volt, jó ötleteken alapult, és Norbi jó csapatot épített maga köré. Lassú folyamat volt a leépülés, de voltak látható jelek, ritkult az árukészlet, kevesebb termék érkezett – árulta el egy, a neve elhallgatását kérő volt munkatárs. – Százmillió forint feletti forgalomkiesést jelenthetett, kérdés, helyreállítható-e még ez a rendszer.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Continue Reading
Fel!