Connect with us

Mindennapok

Rendkívüli – Óvoda mellett zuhant le egy ukrán helikopter, gyerekek és az egész belügyi vezetés meghalt

Rendkívüli – Óvoda mellett zuhant le egy ukrán helikopter, gyerekek és az egész belügyi vezetés meghalt

Helikopter zuhant le egy óvoda közelében a Kijev elővárosának számító Brovaiban – jelentette az ukrán hírszolgálat.

Olekszij Kuleba, Kijev kormányzójának közlése szerint Brovai városában egy óvoda és egy lakóépület közelében lezuhant egy helikopter. A tragédia idején az óvodában gyerekek és az intézmény dolgozói tartózkodtak. Ezután mindenkit evakuáltak. Vannak áldozatok. Mentők, rendőrök és tűzoltók dolgoznak a baleset helyszínén.

Eddig 16 halottról és 22 sérültről, köztük 10 gyermekről adtak hírt. A rendőrség jelentése szerint a brovari helikopter-szerencsétlenségben az ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is életét vesztette.

A Suspilne állami műsorszolgáltató a rendőrség tisztviselőit idézve arról számolt be a helikopter fedélzetén voltak, és az áldozatok között vannak az ukrán belügyminisztérium tisztviselői is. Ukrán médiaforrások szerint az áldozatok között van Gyenyisz Monasztirszkij ukrán belügyminiszter és helyettese, Jevhen Jenin is, valamint a minisztérium államtitkára, Jurij Lubkovics is.

Ihor Klimenko, Ukrajna nemzeti rendőrségének vezetője megerősítette a híreket:

„A repülőgép-szerencsétlenség következtében meghalt a belügyminisztérium vezetősége: a miniszter, az első miniszterhelyettes és az államtitkár. Összesen 16 ember haláláról tudunk, köztük 2 gyermekről. Közülük 9-en voltak a forgószárnyas fedélzetén. A 22 áldozat kórházban van, köztük 10 gyermek. Minden szakszolgálat a helyszínen dolgozik. A helyszín vizsgálata folyamatban van – írta a rendőrség vezetője.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/rendkivuli-ovoda-mellett-zuhant-le-egy-ukran-helikopter-gyerekek-es-az-egesz-belugyi-vezetes-meghalt/

Continue Reading

Ajanlo

To Top