Connect with us

Mindennapok

Kiderült az igazság! Mészáros így halt meg az otthonában ..Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Meghalt Mészáros Bubu

Kiderült az igazság! Mészáros így halt meg az otthonában ..Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Meghalt Mészáros Bubu

Újabb magyar legenda távozott: meghalt Mészáros Bubu

Elhunyt Mészáros Ferenc

Ismét gyászol a magyar futball: 72 éves korában elhunyt az egykori kapus, Mészáros Ferenc, aki két világbajnokságon, 1978-ban és 1982-ben szerepelt a magyar válogatottal – írja a Fáy utca 58 című Facebook oldal.

[

]

Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában elhunyt Mészáros Ferenc, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa – közölte hétfőn a magyar szövetség (MLSZ).

Mészáros Ferenc 1950-ben Soroksáron született, a VM Egyetértésben kezdett el futballozni. A Bubunak becézett kapus 18 évesen került a Vasashoz anyaegyesületéből.

Kiváló képességű, a legelképesztőbb bravúrokra képes, virtuóz kapus volt. Pályafutása fénykora a nyolcvanas évek elejére esett, egyik legjobb meccse a bukaresti vb-selejtező volt.

Mészáros az egyike annak a csupán négy magyar kapusnak – Szabó Antal, Grosics Gyula és Ilku István társaságában -, aki legalább két világbajnokságon is védett. Sikerekben gazdag pályafutása során magyar bajnok (1977), MNK-győztes (1973, 1981), portugál bajnok (1982), Portugál Kupa-győztes (1982), U23-as Európa-bajnok (1974) lett. 1984-től még két idényt a magyar bajnokságban, a Rába ETO színeiben szerepelt, végül a pályafutását a portugál Setubalban fejezte be.

Mészáros Ferenc harminckilencedik évében járva is védett még a válogatottban, nála idősebb korában csak Király Gábor őrizte a nemzeti tizenegy hálóját.

Mészáros Ferencet az MLSZ saját halottjának tekinti – írja az MTI.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/kiderult-az-igazsag-meszaros-igy-halt

Continue Reading

Ajanlo

To Top