Connect with us

Mindennapok

Kiderült, ez lehet az új neve az államosított Vodafone-nak

Kiderült, ez lehet az új neve az államosított Vodafone-nak

Elég egyszerű neve lesz.

 

One lehet az új neve a Vodafonnak, miután lezárul a 4iG és a magyar állam telekommunikációs vállalat felvásárlására irányuló tranzakciója – írja a 444 egy iparági forrásra hivatkozva.

Ezt látszik bizonyítani az is, hogy a one.hu domainnevet is a 4iG vásárolta meg.

A lap arról ír, hogy ez illik a vállalat nemzetközi mintáiba: a 2022-ben megszerzett albán telekommunikációs céget One Telecommunications-re kereszteltek át, valamint egy szintén ebben az évben megvásárolt montenegrói cégnek is One lett a neve.

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt., valamint a Vodafone Europe BV aláírták a megállapodást a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. megvásárlásáról a héten.

A 660 milliárd forint értékű tranzakcióval az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos közvetett tulajdont szerez a Vodafone Europe BV-től a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban.

Ez a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása. A Vodafone Magyarország átvilágítása lezajlott, a pénzügyi zárásra várhatóan 2023. január 31-én kerül sor.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/kiderult-ez-lehet-az-uj-neve-az-allamositott-vodafone-nak/

Continue Reading

Ajanlo

To Top