Connect with us

Mindennapok

Tragédia: Ő volt a fiatal, 29 éves rendőr, akit éjszaka halálra késelt egy őrült – fotó

Tragédia: Ő volt a fiatal, 29 éves rendőr, akit éjszaka halálra késelt egy őrült – fotó

Mély gyászba borult a magyar rendőrség, szeretett kollégájukat vesztették el.

 

Borzasztó ámokfutásba kezdett egy őrült férfi tegnap este a XI. kerületben. A helyszínre kiérkező három rendőrt is megkéselt, közülük az egyik, a 29 éves Baumann Péter életét vesztette. Lapunk információ szerint kétszer is szíven szúrta őt a támadó.

A magyar rendőrség mély gyászba borult, sokan csak reggel értesültek kollégájuk haláláról.

“Szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Baumann Péter r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében.

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelgünk munkatársunk helytállása előtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában.

A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

Nyugodj békében, Péter! – írta a Magyar Rendőrség a Facebookon.

Remek ember és nagyszerű rendőr volt

Baumann Péter kilenc és fél éve vette fel a szolgálatot, amit járőrként kezdett. Folyamatos szakmai fejlődése révén már közügyi megbízott státuszban dolgozott. Munkatársai és felettesei mind szerették, emberként és rendőrként is kiváló személy volt. Az előző évet kiváló teljesítménnyel zárta.

Nagyon szerethető és szakmailag is felkészült kollégát veszítettünk el

– fogalmazott Gál Kristóf rendőr alezredes.

Tegnap késő este egy rendőr bevetés közben az életét vesztette. A 29 éves Baumann Péter rendőr főtörzsőrmesterrel egy késes támadó végzett. Információink szerint a támadó kétszer is szíven szúrta a rendőrt.

A másik két rendőr, akikre szintén késsel rontott rá a támadó Újbudán, a végtagjain – egyikük a bordatájékon is – sérült meg.

Úgy tudjuk, az elhunyt rendőrt a barátnője és szülei mellett az egész rendőrség gyászolja. Péter sok bajtársa csak ma reggel értesült az éjszaka történt borzalmakról.

Újabb részletek az éjjeli XI. kerületi rendőrgyilkosságról: „Februárban lett volna 30 éves”

Blikkenek egy szemtanú beszámolt a szörnyű események utáni hajszáról

– Arra ébredtem fel, hogy szörnyű zaj van az utcán. Azt gondoltam, megint valami banda. Kinéztem, és akkor már láttam a két rendőrt, ahogy üldöznek valakit. Az üldözött nem akart megállni, ekkor a rendőr fölszólította, majd leadott egy figyelmeztető lövést” – mondta el lapunknak a Erzsébet, aki hozzátette: a rendőrök „könyörögtek neki, hogy álljon már meg, de nem akart. A rendőr a lábára célzott, elesett, de még ekkor sem akart megállni”.

Percekig könyörögtek neki. Le a kalappal a rendőrök előtt

– hangsúlyozta a szemtanú, aki ekkor még nem tudta, hogy már érkezik az erősítés, ezért segítséget hívott:

– Én felhívtam a 112-t, hogy jöjjenek és segítsenek. Nem tudtam, hány rendőr van, vagy mi történik… csak segítsenek ennek a két rendőrnek! Ekkor láttam, hogy az Eteléről bekanyarodott egy rendőrautó és megérkezett nekik az erősítés.

Erzsébet elmondta, hogy nem ismerte fel a támadót, de lehet, hogy csak azért, mert túl messziről látta. Abban azonban biztos volt, hogy a késelő drogos volt, avagy alkohol befolyása alatt állt.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/tragedia-o-volt-a-fiatal-29-eves-rendor-akit-ejszaka-halalra-keselt-egy-orult-foto/

Continue Reading

Ajanlo

To Top