Connect with us

Mindennapok

MOST ÉRKEZETT: Megszólalt Orbán Viktor a rendőrgyilkosságról

MOST ÉRKEZETT: Megszólalt Orbán Viktor a rendőrgyilkosságról

ORBÁN VIKTOR 2023-as, első, rendkívüli bejelentései

A mai rádiós interjú az éjszakai, budapesti rendőrgyilkosság témájával kezdődött. A miniszterelnököt nem szokták ennyire friss témákról kérdezni, de most megtörtént. A miniszterelnök jól hallhatóan megrendülve beszélt az eseményekről.

– Annyit tudunk mondani most, hogy együttérzésünket fejezzük ki a meggyilkolt rendőr családja és családtagjai felé, gondoskodni fogunk róluk természetesen. Ebből is látszik, hogy veszélyes szolgálat a rendőri munka, meg kell őket becsülni és védeni is kell.

Az is jó hír, hogy az elkövetőt elfogták, nem örül az ember, hogy arról hall az ember, hogy a rendőrök a fegyverüket használták, ugyanakkor jó hír, hogy amikor kell, használják, a biztonságunk érdekében.

Erőrl majd később kell beszélnünk. Sokkhatás alatt vagyunk, meg vagyunk rendülve. A rendőrgyilkosság ritka dolog, ami azt jelenti, hogy a rendőrök jól végzik a munkájukat, nem az van, hogy egy ilyen hírre megrántjuk avállunkat, hogy ez mindennapos – mondta a szokottnál kevésbé összeszedetten a miniszterelnök.

A későbbiekben az infláció és a migráció veszélyeiről beszélt Orbán Viktor, kifejtve, hogy a veszélyekhez két módon lehet viszonyulni: sündisznó módjára viselkedünk, tüskékkel kifelé védekezünk, ami normális magatartás, de önveszélyesstratégia is, mert megbénít. Látok országokat meg vezetőket, akik így reagálnak, megdermednek.

Lehet, hogy veszélyek vannak, de Magyarország nem hagyja magát. 2022 azért volt a szívemnek kedves év, mert Magyarország minden veszélyre aktívan reagált. Nem megdermedünk, nem megúszni akarjuk, hanem védvonalakat építünk, válaszokat dolgozunk ki – mondta.

A szankciós politikáról is szó volt:

Brüsszelbe nem úgy megyek ki, hogy megpróbálom megfordítani a nagy államok véleményét, Magyarország ereje ehhez kevés, értelemszerűen az enyém is. a kártételt tudom csökkenteni, megvédeni Magyarország érdekeit. A következőkben szerintem tovább folyik majd a szerencsétlenkedés Brüsszelben, folytatódik a szankciós politika. A németekkel kapcsolatban ért egy kultúrsokk, én úgy nőttem fel, hogy a német az igen, a német az precíz, az mérnök, az kiszámolja, nem kapkod, tudja mit csinál. Most nézem, hogy német elnöke van a brüsszeli bizottságnak, ezek aszankciók el vannak szúrva, el vannak kalkulálva, szakmai szempontból nincsenek kiszámolva. A német mérnöki precizitásból fakadó német válságkezelésbe vetett hitem is jelentősen csökkent az elmúlt időszakban.

Ott most elképzelhetetlen, ami itthon van, a rezsivédelem, mert az pénzbe kerül, azt valakitől el kell venni, ahhoz erősnek kell lenni, mert a pénzt ehhez be kell gyújteni, onnan, ahol van. itthon szerencsére az érintett cégek ezt megértik, de nyugaton nincs meg ez az erő a kormányokban – mondta aminiszterelnök. a legnagyobb vesztese ennek az egész konfliktusnak, ami létrejött, az Európa.

Erasmus

Aki az Erasmusra készül, készüljön úgy, ahogy eddig. Magyarország nem hagyja magát, nem fogjuk megengedni, hogy elvegyék a lehetőséget a diákoktól, majd a brüsszeliekkel megegyezünk, vagy ha nem, akkor a költségvetés ki fogja ezt fizetni, hiszen nem nyaralni mennek, hanem tanulni, és nemzeti érdekünk, hogy tanult fiataljaink legyenek, a fiataljaink tehetségében rejlő erőforrásról nem fogunk lemondani. Miféle emberek ezek, lehet, hogy van Brüsszel meg magyarország kzött vite, de miféle emberek, akik más gyerekén akarnak bosszút állni? – tette fel a költői kérdést a miniszterelnök.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/orban-viktor-2023-as-elso-rendkivuli-bejelentesei/

Continue Reading

Ajanlo

To Top