Kapcsolat / Elérhetőségek

Mindennapok

Szigorú döntést hozott a kormány az árstoppos termékekről

Szigorú döntést hozott a kormány az árstoppos termékekről

Az árstoppos termékek közül szinte mindegyikből tapasztalható volt az utóbbi időben készlethiány az országban.

 

Az ünnepek előtt az emberek egymást taposták, lökdösték több üzletben is Magyarországon akkor, ha meglátták, hogy az eladók éppen töltik a polcokat.

A kormány már régóta dolgozott azon, hogy mi legyen az árstoppos termékekkel, hogyan érjék el a lehető legjobb megoldást, ami minden vásárlónak kedvez. Ennek hatására új szabályozást vezettek be a boltoknak, ami előírja, hogy mind a 9 árstoppos termékből olyan készlettel kell rendelkeznie a boltoknak, ami folyamatosan biztosítja a megfelelő áruellátást és nem hivatkozhatnak készlethiányra, az árstoppost termékeket folyamatosan pótolniuk kell, a polcok soha nem lehetnek üresek.

Eddig az árstopos termékekből naponta legalább a hét adott napjára vonatkozó, az adott év (2021 és 2022) átlagos napi, a kereskedőnél készleten lévő mennyiség árusítása volt kötelező. A jövőben viszont ennek a kétszerese az elvárás – a Magyar Közlönyben megjelent megfogalmazás szerint – “szükség esetén”.

A vg.hu szerint a kereskedők még január 11-én sem tudtak semmilyen pontos információt az új szabályozással kapcsolatban, a fogyasztóvédelemtől még nem érkezett pontos tájékoztatás.

Az új szabályozás célja szerint a boltok polcain nem lehet hiány az árstopos termékekből, az ellenőrzések során ennek a teljesülését veszik a legkomolyabban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden esetben elérhető kell, hogy legyen:

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Continue Reading
Fel!