Connect with us

Mindennapok

WHO – Újraindul a járvány: a koronavírus új variánsa fertőz Európában!

WHO – Újraindul a járvány: a koronavírus új variánsa fertőz Európában!

Az Egészségügyi Világszervezet európai divíziójának igazgatója kedden kijelentette, hogy az ügynökség “nem lát közvetlen veszélyt” az európai régióra nézve a Kínában kitört Covid-19 járvány miatt, azonban alapos elővigyázatosságra int mindenkit. Ezzel egy időben Európában új alvariáns ütötte fel a fejét, amely lehetséges veszélyeit még kutatják.

Hans Kluge arra is kitért a koppenhágai sajtótájékoztatón a 24.hu beszámolója szerint, hogy egyre jobban terjed az európai térségben a koronavírus legújabb alvariánsa, amelyet XBB.1.5-ös alváltozatként tartanak nyilván.Ez idáig alacsony mértékben találkoztak a kórokozóval, de már vizsgálják a lehetséges hatásait.

A világméretű járvány három nehéz évét követően már nem akarják megengedni, hogy újra felüsse a fejét egy nagyobb vész – tette hozzá az igazgató.

Kluge szerint a Kínában zajló helyzettel kapcsolatban nem lehet elég elővigyázatosnak lenni annak ellenére sem, hogy eddig úgy tartják, nem vagyunk a kontinensen közvetlen veszélynek kitéve.

Arra intett, hogy az óvintézkedéseket meg kell hozni, azonban arányosan kell eljárni és megkülönböztetéstől mentesen.

Az Egészségügyi Világszervezet európai részlegének rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője, Catherine Smallwood úgy véli, érdemes lenne megfontolni a repülőutakon a kötelező maszkviselés újbóli bevezetését – megelőzvén a járvány újbóli elterjedését –, természetesen diszkriminációtól mentesen élve a megelőző intézkedések újbóli bevezetésével.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/who-ujraindul-a-jarvany-a-koronavirus-uj-variansa-fertoz-europaban/

Continue Reading

Ajanlo

To Top