Kapcsolat / Elérhetőségek

Mindennapok

Rendkívüli kormánybejelentés – Ennek sokan örülni fognak!

Rendkívüli kormánybejelentés – Ennek sokan örülni fognak!

A kormány 4,5 lmilliárd forinttal támogatja a kis hentesüzleteket – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz–ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók következtében kialakult energiaválság, illetve a nehéz gazdasági viszonyok ellenére a kormány továbbra is elkötelezett a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett.Az agrártárca tisztában van a kiskereskedelmet sújtó nehézségekkel, legyen szó az energiaköltségek vagy a szankciós infláció hatásairól.

A minisztérium éppen ezért folyamatosan vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyek segítséget nyújthatnak az ágazat szereplőinek – tette hozzá.

Nagy István kitért arra is, hogy az alapvető szolgáltatások mennyiségileg és minőségileg magasabb színvonalú hozzáférhetővé tétele nagyban növeli a kistelepülések népességmegtartó erejét.

Ezek között is fontos szerepet játszik az élelmiszerekhez való hozzáférés. Ennek biztosítását szolgálja a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatása, amelynek segítségével sikerülhet megőrizni ezeket az üzleteket a jelenlegi gazdasági kihívások mellett is.

Az összesen 4,5 milliárd forintnyi forrásra az év elején pályázhatnak majd az érintettek. A tárca tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forintnyi támogatásban – hangsúlyozta a miniszter.

Kifejtette: a kis hentesüzletek létrehozhatnak rövid ellátási láncokat, hozzájárulhatnak az élelmezésbiztonság megvalósulásához, fenntartásához, emellett munkát is biztosítanak az ott élőknek.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Continue Reading
Fel!