Connect with us

Egyéb

Sztársportoló volt. Ma közmunkából vegetál egy borsodi kisközségben

Bogár János a hosszútávfutás igazi klasszisa volt, 32 évvel ezelőtt úgy nyerte meg a Spartathlont, ahogy 90 percet vert az ezüstérmesre.

A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratont eddig hat alkalommal nyerte meg.

Csodálatos eredményeket ért el, ma azonban mégis egy apró, borsodi faluban él rendkívül szerény körülmények között.

A sportban igazi legendának számít, a 300 lelket településen, Fancsalon 2021- ben a falu díszpolgára is lett, a megélhetését ez azonban nem biztosítja, családját közmunkából próbálja eltartani, ezen a környéken ugyanis nem hemzsegnek a lehetőségek – derül ki az RTL Klub Fókusz című műsorából, ahol bemutatták a Bogár Jánossal készült riportot.

A sportlegenda a Budapestről több mint 200 km-re található faluban közmunkásként dolgozik, elmondta azt is, hogy néha szokott lenni magasabb bér, de most nem kell szakmunkás, így általában marad az alapösszeg.

Sporttársai, barátai, tisztelői szerveznek számára gyűjtést, hogy a következő évben lefuthassa a Sparthatlont. Íme a riport, nagyon elgondolkodtató:

Neked mi a véleményed? Ne felejtsd el megosztani, ha fontosnak tartod az eredményes magyar sportolók megbecsülését!

 

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/sztarsportolo-volt-ma-kozmunkabol-vegetal-egy-borsodi-kiskozsegben/?fbclid=IwAR3hz1PSHyvsZSXGYF7Y0Fa5vOLc1_Ot-AUUcKdxSg4Fa0NuCKY-pZ3lLH8

Continue Reading

Ajanlo

To Top