Connect with us

Egyéb

Itt a kormány első nagy döntése a 2023-as év elején

Itt a kormány első nagy döntése a 2023-as év elején

Támogatást kapnak a megemelkedett energiaköltségekhez a települések – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozták: „A háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak a sokszorosukra emelkedtek”.
A kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson, ezért a korábbi, a tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaár-emelkedés miatti támogatásáról döntöttek mintegy 44 milliárd forint értékben.A települések anyagi helyzete, energia-beszerzési szerződéseik, alapvető intézményeik fűtési, világítási rendszere jelentősen eltérő – írták. Hozzátették: a támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kérnek, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről.

A tájékoztatás szerint Balla György miniszteri biztos és Láng Zsolt kormánybiztos tárgyalt a városi, illetve fővárosi helyhatóságokkal a megnövekedett rezsiköltségeikhez nyújtandó állami hozzájárulásról; a biztosok mindenkivel tárgyaltak, aki elfogadta a meghívásukat az egyeztetésre.

Javaslatuk alapján Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter 138 városi és 17 kerületi önkormányzat részére csaknem 44 milliárd forint támogatásról döntött, a települések listája elérhető a kormányportálon (a dokumentum IDE kattintva böngészhető, letölthető – A szerk.) – áll a közleményben.

(MTI)

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/dontott-a-kormany-mutatjuk-kik-kapnak-rezsitamogatast/

Continue Reading

Ajanlo

To Top