Connect with us

Mindennapok

NYUGNYUGDÍJASOK FIGYELEM ,Orbán Viktor most jelentette be! Ilyen még nem volt Magyarországon :Hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok JANUÁRBAN!!-itt az időpont

NYUGNYUGDÍJASOK FIGYELEM ,Orbán Viktor most jelentette be! Ilyen még nem volt Magyarországon :Hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok JANUÁRBAN!!-itt az időpont

NYUGDÍJASOK FIGYELEM ,most jelentették be! Ilyen még nem volt Magyarországon : megállíthatatlanul emelkednek a nyugdíjak jövőre! EKKORA NYUGDÍJEMELÉS JÖN JANUÁRBAN!!

[

]

1 perce érkezett Nyugdíjasok és 65 év felettiek figyelem! Megérkezett a hír amit NAGYON vártunk ! 2023.januárjában 400 ezer forintot kaphatnak EZEK a nyugdíjasok!!! ŐK azok a nyugdíjasok, akik már szinte biztos, hogy megkapják:

A nyugdíjellátásról szóló törvény és az infláció hatalmas mértéke miatt jelentős mértékű nyugdíjemelésre kell számítania az időseknek janurában, februárban pedig a 13. havi nyugdíjat emelni fogják. A Világgazdaság szerint 2023-ban elérhető lesz a korábbi álomhatár, lesz, akinek 200 ezer forint “átlagnyugdíjat” fog kivinni a postás.

Mikor lesz 13. havi nyugdíj utalás 2023-ban?

2023-ban a 13. havi nyugdíjakat a február havi nyugdíjjal együtt utalják, illetve kézbesítik – már az emelt havi nyugdíjjal megegyező összeget. A 2023. év novemberi nyugdíjprémium a jövő évi GDP-növekedésen áll vagy bukik, a kilátások viszont nem túl rózsásak. A III. negyedévi növekedés 4,1 százalékos volt, lassulás mutatkozik, a jövő évi várakozások már nem feltétlenül haladják meg a 3,5 százalékot. Ha így lesz, nyugdíjprémiumra nem lehet számítani.

A magyar kormány még csötörtökön  be egy rövid poszt keretében, hogy januárban újabb nyugdíjemelés várható, ezzel szeretnék megvédeni a nyugdíjasokat a “szankciós infáció” hatásaitól. 

De mit jelent ez pontosan?

A nyugellátásról szóló törvény úgy szól, ha a fogyasztói árak növekedése legalább egy százalékponttal meghaladja az éves januári nyugdíjemelés mértékét, akkor novemberben – január 1-jére visszamenőleges hatállyal – kiegészítő nyugdíjemelést kell fizetni. Mivel idén az infláció év közben a vártnál magasabban alakult, és év közben is pótlólagos emelésekről döntött a kormány, ezért a nyugdíjak az év eleje óta már 14 százalékkal emelkedtek. Az sem elhanyagolható, hogy az átlagnyugdíj mértéke is tovább nő: a jelenlegi 172 ezer forintról 179 ezer forintra emelkedik.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Következő oldal

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/nyugnyugdijasok-figyelem-orban-viktor

Pages: 1 2

Continue Reading

Ajanlo

To Top