Connect with us

Egyéb

Ezek a szilveszteri szokások alaposan meghozzák a szerencsét 2023-ra! Ezért nem ajánlott üres zsebbel kezdeni az új évet

A naptári év legutolsó éjszakájához mindig is számos csodálatos hit és hagyomány kapcsolódott, sokan azt tartják, hogy az ezen az éjszakán megfogalmazott kívánságoknak nagyon magas az energiája, így azok könnyen válnak valóra.

Van egy olyan szilveszteri szokás, ami nem csak babona, de tudatos módszernek is tekinthető:

A szilveszteri vacsora előtt fogunk egy papírlapot, majd ráírjuk azt az 5 dolgot, amit szeretnénk, hogy valóra váljon az új évben.

Abban a pillanatban, amikor eljön az éjfél, ezt az 5 dolgot mondd ki magadban, és gondolj rá erősen. Mondd magadban ezt: “A zsebem tele van sikerrel!”

Ezután az Újév első órájában vedd elő a cetlit, is mondd ez magadban: “A szerencse velem marad, nem hagy el az új évben sem.”

Most következzen néhány olyan szilveszteri szokás különböző kultúrákból, amelyekhez az újévi szerencse képzetét társították, s sokszor működtek is, mivel hittek bennük:

Először is újévkor érdemes új ruhában megjelenni, így megújulást tudunk hozni az új esztendőre. A legjobb a piros ruha, mivel ez az örömöt és a szeretetet szimbolizálja.

Ügyeltek arra, hogy az első újévi látogató férfi legyen, mivel a férfihoz társították a bőség fogalmát.

Aki Szilveszter éjszaka aludt, az egész évben álmos volt.

Tilos kölcsönadni és kölcsönkérni, vagy bármit kidobni, ez pedig mind szilveszterre mind új év napjára vonatkozik, mivel úg tartották, hogy ezzel a szerencsét dobnák ki.

Na és még néhány tilalom, hogy elkerüljük a balszerencsét:

Tilos sepregetni, mosni valamint rizst, vagy búzát enni.

Éjfélkor csak olyan tányérok, poharak lehetnek az asztalon, ha szerencsések akarunk lenni, amelyek tele vannak..

A régi spanyolok úgy tartották, hogyha megesznek 12 szem szőlőt szilveszterkor, az 12 szerencsés hónapot jelent az újévben.

Ne tegyük ki az újévi naptárt, amíg ennek az évnek vége nincs, mert ez is balszerencsét hoz.

Éjfélkor érdemes kinyitni az ajtót, beengedjük az új évet, és kieresszük a régit.

Mindig legyen pénz a zsebünkben, amikor éjfélt üt az óra, mert ha nincs, a szegénységet hozhat az új évre, és mindenki fizesse ki az elmaradt adósságát is, hogy elkerülje a balszerencsét.

Na és egy igen jó tipp arra, hogyan vonzzuk magunkhoz a pénzt az új évben:

Mikor leülünk a szilveszteri asztalhoz, mindig legyen nálunk pénz a zsebünkben, ha pedig nincs zseb a ruhánkon, akkor a cipőnkben. Mielőtt még elütni az óra az éjfélt, magunkban kérjünk áldást az új évünkre.

A pénz energiája elkezd felénk áramlani, ha őszintén kívánunk minden jót az új évre a szeretteinknek.

Nagy szerencse érkezik az Életedbe, ha a poszt kedvelését és a “sok szerencsét” tartalmú hozzászólást követően görgetsz lefelé!

Boldog Újévet kívánunk!

 

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/ezek-a-szilveszteri-szokasok-alaposan-meghozzak-a-szerencset-2023-ra-ezert-nem-ajanlott-ures-zsebbel-kezdeni-az-uj-evet/

Continue Reading

Ajanlo

To Top