Connect with us

Mindennapok

Óriási veszteség érte az országot !Gyászba borult Magyarország – Tragikus hírt kaptunk délutánra– nagy név távozott közülünk!

Óriási veszteség érte az országot !Gyászba borult Magyarország – Tragikus hírt kaptunk délutánra– nagy név távozott közülünk!

Szomorú gyászhírt kaptunk – óriási veszteség érte az országot

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Varga János olimpiai bajnok birkózó, a Nemzet Sportolója.

A Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) csütörtöki hírlevele szerint a sportember haláláról Németh Szilárd, az MBSZ elnöke számolt be a Facebook-oldalán.

[

]

Varga Jánost 2018. október 29-én javasolták a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának, azután, hogy a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Kulcsár Győző szeptemberi halálával megüresedett egy hely a tizenkettőből.

Varga János az 1968-as mexikóvárosi olimpián nyert aranyérmet a kötöttfogásúak 57 kilogrammos súlycsoportjában, emellett kétszeres világ- és kétszeres Európa-, illetve 14-szeres magyar bajnok volt.

Az MBSZ hírlevele kitért arra, hogy Varga Jánost a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Birkózók Szövetsége és a szülővárosa, Abony saját halottjának tekinti, katonai tiszteletadás melletti temetéséről később intézkednek.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/oriasi-veszteseg-erte-az-orszagot-gyaszba

Continue Reading

Ajanlo

To Top