Connect with us

Mindennapok

Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja. Bangó Margit elárulta mennyi a nyugdíja: “muszáj dolgoznom..!”

Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja. Bangó Margit elárulta mennyi a nyugdíja: “muszáj dolgoznom..!”

Ennyi Bangó Margit nyugdíja,nyugdíjból  már zsíroskenyérre is alig futná.. 

Bangó Margit őszintén beszélt arról, hogy mire elég a nyugdíja

Muszáj dolgoznia a nyugdíj mellett, mert nem tudna meglni nyugdíjából. Most épp kerítésre kell a pénz és dédunokája taníttatását is ő fizeti.

[

]

Költözködésen van túl Bangó Margit énekes, akinek 72 évesen, nyugdíj mellett is dolgoznia kell – írja a Story magazin.

Muszáj dolgoznom, a nyugdíjamból csak egyetlen számlát tudnék befizetni a sok közül. (…) hetvenezer forintból nem élnék meg. Kell egy új kerítés, és a dédunokám taníttatását is fizetni kell

– mondta el a művésznő a lapnak, majd hozzátette, hogy szerencséje van, hisz az ő műfajából nem lehet kiöregedni, mivel magyar nótát és cigányzenét nyolcvan évesen is lehet énekelni. Bangó Margit egyébként nincs egyedül a nyugdíj melletti munkával, erre utal legalábbis, hogy a diákszövetkezetek mintájára július 1-től megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek.

Bangó Margit idegességében széttépte nyugdíjpapírját

Kósa Lajos: 5 nyugdíjas = 1 aktív munkavállaló

Egy ilyen új típusú szövetkezet létrehozásához legalább tíz tagra van szükség. A szervezeteknek – legfeljebb a tagságuk tíz százalékáig – nem nyugdíjasok is tagjai lehetnek, rájuk azonban más közteherviselési szabályok vonatkoznak, mint a nyugállományúakra. Utóbbiaknak ugyanis a szövetkezeten keresztül szerzett jövedelmük után sem egészségügyi, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, csupán 15 százalékos személyi jövedelemadót, ha a megkeresett összeget pénzben veszik fel, és a munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják. 

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/az-ehenhalashoz-sem-eleg-bango-margit-4

Pages: 1 2

Continue Reading
Advertisement
To Top