Connect with us

Mindennapok

Figyelem!!Ha ilyen SMS-t kap nagyon legyen résen, mert sok pénzébe kerül

Figyelem!!Ha ilyen SMS-t kap nagyon legyen résen, mert sok pénzébe kerül

Figyelem!!Ha ilyen SMS-t kap nagyon legyen résen, mert sok pénzébe kerülFutárszolgálatnak adják ki magukat legújabb csalássorozatuk keretében az adathalászok, akik most bankkártyaadatokra vadásznak.

Az Index beszámolója szerint a csalók olyan üzenetet küldhetnek e-mailben vagy SMS-ben, melyben azt írják, hogy meghiúsult egy csomag átadása a címzettnek, az ismételt kézbesítéshez pedig egy pár száz forintos díjat kell befizetni.


FORRÁS: BORS / FACEBOOK

Ehhez egy linkre kell koppintani vagy kattintani, mely egy űrlapot tölt be, ezen kérik az adathalászok az online fizetéshez kapcsolódó személyes információkat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a lapnak elárulta, hogy a csomagküldéssel kapcsolatos, futárszolgálatok nevében küldött adathalász üzenetek (e-mailek, sms-ek) kapcsán 2022. október 1-jét követően 12 büntetőeljárás indult csalás, illetve információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanúja miatt. Arra vonatkozóan azonban, hogy szervezett csalásról van-e szó, jelenleg nem áll rendelkezésükre elegendő információ.

A rendőrség tippeket is adott annak érdekében, hogy felismerjük, illetve elkerüljük az adathalászok támadásait.


  • a böngésző címsorában nem a szervezet hivatalos honlapjának internetes (URL) címe szerepel, hanem teljesen ismeretlen, a hivatalos oldal címére esetleg hasonlító más szöveg;

  • az URL-címben https helyett csak http szerepel, vagyis az oldal nem rendelkezik tanúsítvánnyal, illetve a felhasználó számítógépe és az oldal között létrejövő kommunikáció sem titkosított;

  • a megbízható tanúsítvánnyal rendelkező oldalakat a böngészők általában jelzik (általában kis lakattal), illetve zöld jelzéssel a böngésző címsorában.

Forrás

A cikk forrása: https://www.magyar-sajto.com/2022/12/figyelemha-ilyen-sms-t-kap-nagyon_26.html

Continue Reading

Ajanlo

To Top