Connect with us

Mindennapok

Döbbenetes ami kiderült a Covidról. Ez a kutatás mindent felülír?

Döbbenetes ami kiderült a Covidról. Ez a kutatás mindent felülír?

Ezt sosem hittük volna.

 

Egy friss tanulmány szerint az amerikai tinédzserek agya fizikailag megváltozott a Covid-19 világjárvány alatt, és gyorsabban öregszik a normálisnál – olvasható a CNN Health oldalán.

A kamaszokat vizsgáló kutatást pár napja publikálták. A kutatás az agy stressz és a szorongás okozta fizikai változásait vizsgálja, a kutatók 128 gyermek MRI-vizsgálatát hasonlították össze.

A vizsgálatok fele a világjárvány előtt, a másik fele pedig 2020 végén készült, majd azt találták, hogy azoknak a gyerekeknek, akik a járvány első évét élték át, agyi életkoruk idősebb volt, mint kronológiai életkoruk. Tehát felgyorsultak a fizikai változások. A járvány kezdetén átesett agyak növekedést mutattak az amygdalának nevezett területen, amely segíthet szabályozni a félelmet és a stresszt. A vizsgálatban résztvevő fiatalok a szorongás, a depresszió és a tudósok által internalizált problémák súlyosabb tüneteinek megjelenéséről is beszámoltak a világjárvány első éve után.

Ian Gotlib, a tanulmány vezetője szerint nem tudták pontosan, milyen eredményeket mutatnak majd az MRI-vizsgálatok a covid első éve miatti leállások után.

“Ez csak egy éves leállás volt, így nem tudtuk, hogy az agyra gyakorolt ​​​​hatások ennyire hangsúlyosak lesznek egy rövid stresszes időszak után. Ez az általunk tapasztalt mentális egészségügyi nehézségekre utal.”

(cnn.com)

Forrás:blikkruzs.hu

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/dobbenetes-ami-kiderult-a-covidrol-ez-a-kutatas-mindent-felulir/

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top