Kapcsolat / Elérhetőségek

Egyéb

Kifizetteti családjával a karácsonyi vacsora költségeit – a hároméves unokának is fizetnie kell

Kifizetteti családjával a karácsonyi vacsora költségeit – a hároméves unokának is fizetnie kell

Aki december elsejéig nem utalja a kiírt összeget a bankszámlájára, attól a meghívást visszavonja, az ünnepi vacsora pedig az illető nélkül fog lezajlani – eléggé drasztikusan hangzik, de egy cseppet sem vicc. Való igaz, megtörtént eset – írja a DailyStar.

 

Egy költségtudatos nagymama ugyanis minden évben előre „kiszámlázza” a családjának a karácsonyi vacsorát, sőt, még a hároméves unokáknak is ki kell pengetniük fejenként 2,5 fontot – már ha részt akarnak venni a vacsorán.

Caroline Duddridge, a 63 éves, ötgyermekes anyuka ragaszkodik ahhoz, hogy minden gyermeke (24 és 37 év közöttiek) és unokája banki átutalással fizesse ki a rá eső részt a vacsora költségeiből. Amennyiben ezt nem teszik meg – Caroline már novembertől ellenőrzi a kontóját –, akkor nézhetnek más karácsonyi program után. Pont.

Így is lehet készülődni ám az ünnepre, hogy konkrét feltételeket szabunk főként most, amikor a költségek minden eddiginél magasabbak.

Caroline erre is tekintettel volt, ugyanis az eddigi évekhez képest idén „drágított” – két fiától fejenként 15 fontot (kb 7100 forint), a három lányától 10-10 fontot (fejenként kb 5000 forintot), az 5 év fölötti unokáitól 5-5 fontot (kb 2400 forintot), míg az 5 év alatti unokáitól fejenként 2,5 fontot (nagyjából 1200 forintot) fog kérni.

A nőknek azért „olcsóbb” a szolgáltatás, mivel ők részmunkaidőben dolgoznak és családjuk van, az élettársaknak pedig nem jár „kedvezmény”.

Duddridge asszony, aki egykor tanársegédként dolgozott, 2016-ban vezette be az immár hagyománnyá vált karácsonyi „szolgáltatást” – egy évvel azután, hogy a férje meghalt, és gyakorlatilag a felére csökkent a jövedelme. Valamilyen módon alkalmazkodnia kellett a havi 1000 fontos (durván 480 ezer forintos) özvegyi nyugdíjából való megélhetéshez, ezért döntött úgy, hogy nem finanszírozza a család karácsonyi menüjét, merthogy nincs miből.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Continue Reading
Fel!