Connect with us

Egyéb

Kint altatták az óvodásokat a dermesztő hidegben – a szülők kiakadtak amikor megtudták! Szerintetek is veszélyes? Ezt mondta az óvónő:

Kint altatták az óvodásokat a dermesztő hidegben, ebben az óvodában, botrány kezd kibontakozni

Kint altatták az óvodásokat a dermesztő hidegben, ebben az óvodában, botrány kezd kibontakozni

A gyerekek hidegben alszanak és az óvoda büszke erre. Nem éppen szokványos, ami ebben az óvodában történik, ám nem is a pénz, vagyis annak hiánya a kiváltó ok. Ebben az esetben a gyerekek immunitásáról van szó, a cél, hogy megerősítsék a kicsik immunrendszerét.

A téli járványok betegségek  miatt most sokkal jobban figyelünk egészségünkre és immunrendszerünk megerősítésére. Igyekszünk egészségesen táplálkozni, mozogni és különböző vitaminokat szedünk. Ugyanakkor a hideg víz is erősíti az ember védekezőkészségét. Nézzétek ezeket az embereket, akik a jéghideg vízben fürdenek!

De, mi történik a gyerekekkel? Valahol azonban egy egészen extrém módon, már az óvodában szeretnék megerősíteni a gyerekek immunrendszerét. Ezzel persze semmi baj nincsen, ám a megvalósítás már megkérdőjelezhető. A gyerekek nem bent, a fűtött óvodában alszanak, hanem kint, a fagyban. A szülők azonban tartanak ettől a módszertől, ugyanis úgy vélik, a fagyos hőmérséklet többet árt, mint használ. Nemcsak a náthától tartanak, hanem a súlyosabb megbetegedésektől is. Mindez egy kanadai erdei óvodában történik.

A hidegben alvó gyerekek normális látvány Skandináviában vagy Kanadában, ahol már kiskoruktól kezdve így épül fel immunitásuk. Elfogadnának egy ilyen ötletet Magyarországon?

Hidegben alvó gyerekek – óvoda ötlete az immunitás növelésére!

A hidegben alvó, bepólyált gyerekek látványa nálunk ismeretlen. Más a helyzet Kanadában vagy Skandináviában, ahol az óvodákban alkalmazzák a fagyöregedést. Az ötlet az egyik kanadai erdei óvodában született, ahol 10:00 és 16:00 óra között folyamatosan kint tartózkodnak a gyerekek. Függetlenül a hőmérséklettől. A hidegben is eltöltött idő célja a gyermekek immunitásának növelése. Ez az elképzelés ellentmondásosnak tűnik, és a szülők véleménye megoszlik a témában.

A közösségi médiában nagy port kavart a fotó, amin a gyerekek kint alszanak a legnagyobb hidegben.

Az erdei óvoda egy olyan hely, ahol a gyerekek állandóan kint tartózkodnak. Ez alól pedig az ebéd utáni szunyókálás sem kivétel. Bár a szülők aggódnak, ám mégis mindenféle kényszer nélkül, önként küldik oda csemetéiket.

Ezt a módszert a skandináv országokban is előszeretettel alkalmazzák és állításuk szerint működik is. A gyerekek nagyin ritkán betegszenek meg.

Természetesen vannak ellenzői is ennek a módszernek, mivel úgy vélik, hatástalan és veszélyes is.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/kint-altattak-az-ovodasokat-a-dermeszto-2?fbclid=IwAR3wrHWYD_Tcr-1NgpK4RLBrk_kL1nZo8nuKouy-LT_exZnw8P7ttVTR9HE

Continue Reading

Ajanlo

To Top