Connect with us

Mindennapok

Most aztán ránk rúgja az ajtót a tél: havazás, hófúvás miatt adtak ki figyelmeztetést

Most aztán ránk rúgja az ajtót a tél: havazás, hófúvás miatt adtak ki figyelmeztetést

Erre kell készülni.

Vasárnap reggelre több helyen megérkezett az első komolyabb hó az országban, de sajnos ez órákon belül el fog olvadni. Napközben erősen felhős vagy borult időre lesz kilátás. Többfelé kell számítani esőre, amit nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás válthat fel. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -1 és +10 fok között alakul, délkeleten, keleten lehet majd a magasabb értékeket mérni. Napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Hétfőn csökken a felhőzet, de északkeleten akár a kora délutáni órákig szállingózhat a hó – itt megmaradó pár cm-es hóréteg is összejöhet, síkvidéken is. Az ország nagyobbik felén a napsütést futó hózáporok zavarhatják meg. Erős, néhol továbbra is viharos lesz az északnyugati szél. Fagypont körül alakul a csúcsérték.

Kedden változóan felhős időre van kilátás, északkeleten, majd nyugaton a több rétegfelhővel. Csapadékra kicsi az esély. Országos fagy lesz reggel -5 fok körüli minimumokkal, délután is csak -2, +3 fok várható.

Szerdán délnyugat felől beborul az ég, és egyre több helyen lesz csapadék: északkeleten havazás, máshol eső, eleinte akár ónos eső. 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél megélénkül.

Ha értesülni szeretnél legfrissebb híreinkről, lépj be!

A cikk forrása: https://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/havazas-hofuvas-figyelmeztetest/3qg9rx5

Continue Reading

Ajanlo

To Top