Connect with us

Mindennapok

Az életéért küzd Pelé. A brazil legendát hospice-kórházba szállították

Fotó: SID

A labdarúgás világikonját, Pelét palliatív kezelésre helyezték át, mivel a rákbetegséggel vívott harcában nem reagált a kemoterápiára – jelentették szülőhazájában, Brazíliában.

A múlt héten kórházba szállított 82 éves férfi egy végstádiumú osztályon kap fájdalomcsillapítást, mivel a bélrák elleni kezelés már nem hatott. Pelét kedden vették fel a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházba “általános duzzanat” és “szívelégtelenség” tüneteivel.

Még a héten Pelé jelentkezett, hogy megnyugtassa a rajongókat, hogy látogatása csak rutinszerű volt. Pelé Instagram-fiókján közzétett bejegyzésében igyekezett eloszlatni a komolyabb aggodalmakat. A katari világbajnokságon az épületeken látható “jobbulást” üzenethez csatolva a brazil nagyszerű játékos a következőket írta: “Barátaim, a kórházban vagyok a havi látogatásomon.”

“Mindig jó érzés ilyen pozitív üzeneteket kapni. Köszönöm Katarnak ezt a tiszteletadást, és mindenkinek, aki jó hangulatot küld nekem!”.

Pelé azóta ismét frissítette a rajongók adatait, és arra buzdította őket, hogy maradjanak “nyugodtak és pozitívak”, hozzátéve: “Erős vagyok, sok reménnyel, és a szokásos módon követem a kezelésemet”.

Az Albert Einstein Kórház is kiadott egy közleményt, amelyben megerősítették, hogy Pelénél légúti fertőzést diagnosztizáltak, amely antibiotikumot igényel. Azt mondták, hogy az állapota stabil.

Pelé lánya, Kely Nascimento kedden ragaszkodott ahhoz, hogy apja kórházi útja nem volt semmi olyan, ami “vészhelyzetet” indokolna, és az Instagramon azt írta: “Sok riadalom van a médiában apám egészségi állapotával kapcsolatban. A kórházban van, ahol a gyógyszereit szabályozzák. Nincs vészhelyzet vagy újabb szörnyű jóslat. Ott leszek szilveszterkor, és ígérem, hogy posztolok néhány képet”.

Megnyugtató üzenete és a biztató frissítések ellenére a Folha de Sao Paulo szombaton arról számolt be, hogy Pelé nem reagál a bélrák elleni, hónapok óta tartó kemoterápiás kezelésre. A beszámoló hozzáteszi, hogy a korábbi csatár nem fog invazív vizsgálatoknak vagy kezelésnek alávetni, mivel egy olyan osztályra került, amely az életveszélyes betegségben vagy állapotban szenvedők, illetve az életük végéig tartó ápolásra szorulók számára van fenntartva.

Forrás: Mirror

A cikk forrása: http://eztnezd.net/az-eleteert-kuzd-pele-a-brazil-legendat-hospice-korhazba-szallitottak/

Continue Reading

Ajanlo

To Top