Connect with us

Időjárás

Brutális, mi vár ránk: Jégesővel érkezik a vihar!

Abban nem lesz köszönet, ami most érkezik az ország fölé.

Kedden nyugat, délnyugat felől több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar. Emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. 21 és 27 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Élénk marad az ÉNy-i szél.

 

Szerdán a gyakran erősen gomolyfelhős égből szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. Az északias szél néha megélénkül. Már csak 20-26 fok valószínű – írja a Köpönyeg. 

Csütörtökön gomolyfelhős időre van kilátás, többfelé (főleg az ország déli felén) zivatarral, záporral, felhőszakadással. Később északnyugat felől szárazabb levegő érkezik. 19-25 fok várható délután.

Pénteken többórás napsütés várható, és már csak elszórtan fordul elő zápor. 21 és 28 fok közé melegszik a levegő.

„Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek” – figyelmeztet dr. Pukoli Dániel.

Continue Reading

Ajanlo

To Top