Connect with us

Egyéb

Mindenkit elvarázsolt az autista tánccsoport nagyszerű produkciója

Mindenkit elvarázsolt az autista tánccsoport nagyszerű produkciója


Nem mindennapi élményben volt része a The Greatest Dancer című szórakoztató műsor zsűrijének és közönségének. Az Angliában, a BBC csatornáján látható tehetségkutató show-t Alesha Dixon vezeti. A zsűrit a Glee-ből is ismert Matthew Morrison, az énekesnő Cheryl és Oti Matuse alkotja.

A tehetségkutató műsorok világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. A The Greatest Dancer zsűrije úgy vélte, nagy meglepetések már nem érhetik őket. Nem számoltak azonban azzal, hogy egy csapat igazán különleges ember is jelentkezett a műsorba. Az egyik adásban színpadra lépett egy Autism with Attitude nevű formáció.

Az autista fiatalokat az iskolájukban dolgozó lelkes tánctanár készítette fel, és nevezte be a versenybe. Az autizmus genetikai okokra vezethető vissza. Az agy veleszületett információfeldolgozási zavara áll a hátterében, ami számos tünetben nyilvánulhat meg. Jellemző a kis és nagy mozgások ügyetlensége, és az egyensúlyzavar is. Ennek tükrében még nagyobb az a teljesítmény, amit a csapat a színpadon produkált.

A fiatalok produkciója lenyűgöző volt. Összhangban voltak egymással, magabiztosan mozogtak. Látható volt rajtuk, hogy miközben maximális teljesítményre törekszenek, jól is érzik magukat!

A nézők hatalmas ovációval jutalmazták a különleges produkciót, állva ünnepelték a csapatot. A táncosok szülei és tanárai meghatottan és büszkén nézték végig az előadást a többi nézővel és a zsűrivel együtt. A csapat teljesítménye annyira elragadta az ítészeket, hogy tovább is juttatták őket a következő fordulóba.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top