Connect with us

Egyéb

Ezt is betiltják Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól!

Ezt is betiltják Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól!

Ezt is betiltják Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól! 2030-ra minden csomagolást újrahasznosíthatóvá tenne az Európai Unió, és a tervek szerint még ugyanebben az évben betiltják az egyszer használatos műanyag termékeket, az eldobható tányérokat, poharakat és könnyű zacskókat – írja a Portfolio.

Az Európai Unió előzetes megállapodásra jutott a csomagolási hulladék kezelését és az egyszer használatos műanyagok csökkentését célzó új jogszabályról. Ez sok termék betiltását jelenti a következő években. Az új célok csomagolási hulladékok csökkentésére: 2030-ig 5%-kal, 2040-ig pedig 15%-kal.

Szeretnék elérni, hogy 2030-ra minden csomagolás újrahasznosítható legyen, és ebben az évben betiltják az egyszer használatos műanyag termékeket, mint amilyen például az eldobható tányér, pohár vagy éppen a könnyű zacskó.

Elfogadását követően a jogszabály jelentős előrelépést jelent majd az EU azon erőfeszítéseiben, hogy kezelje a csomagolási hulladék növekvő problémáját. Az elmúlt évtizedben több mint 20%-kal nőtt ezek mennyisége, de az uniós szabályozás várhatóan drasztikusan csökkentheti ezt  -írja a lap.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top