Connect with us

Egyéb

ITT A 4 HÓNAPOS, nagy NYÁRI ELŐREJELZÉS napról napra! ILYET MÉG NEM LÁTTÁL! Évtizedek óta nem volt olyan AMI MOST JÖN! ILYEN LESZ A május, június, július és augusztus időjárása

ITT A 4 HÓNAPOS, nagy NYÁRI ELŐREJELZÉS napról napra! ILYET MÉG NEM LÁTTÁL! Évtizedek óta nem volt olyan AMI MOST JÖN! ILYEN LESZ A május, június, július és augusztus időjárása

Ez nagyon kemény lesz!

A most kapott néhány napi tavasz után már ma elkezdődik a hidegfront beáramlása, és legalább tíz fokkal kevesebbre esik majd a hőmérő higanyszála. Úgy tűnik, megint jön a tél, hiszen a hajnali fagyok is ismét megjelennek.

Sokan mégis a nyarat várják, és szeretnék tudni, mikor lesz a legmelegebb, ha itthon szeretnének eltölteni egy-két hetet nyaralással, pihenéssel. Aki a kánikulát szereti, annak nincs jó hírünk!

A nyári hónapok sem hozzák majd az elvárást. A naptár szerint nem lesznek egybefüggő zavartalan napsütéses napok, a felhős, esős napok lesznek többségben – látszik a freemeteo.hu-n a Dávid-naptár előrejelzése szerint.

Az AccuWeather szerint sem lesz túl meleg nyáron, május első hetének végére kúszik csak fel 20 fok fölé a hőmérő higanyszála, de 24 foknál többet hó végén sem mérhetünk majd. Júniusban sem sokat melegszik az idő – átlagosan 24 fok lesz napközben és 12-13 fokra mérséklődik majd éjjelente. Aki a kánikulát szereti, annak a július sem sok jóval kecsegtet az előrejelzések szerint, mert 27 foknál nyár közepén sem lesz melegebb, hajnalra pedig általában 16 fokig süllyed a hőmérő higanyszála.

Nézzük meg a mostani időjárást

Sokak bánatára az augusztus is bőven 30 fok alatt marad, tartja majd a hőmérséklet a 27 fokos maximumot, sőt, augusztus 20-ától folyamatosan csökkenni kezd majd a nappali felmelegedés.

Nézzük meg a mostani időjárást

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.20. szombat éjfélig

Ma az ország nyugati, északnyugati kétharmadán a záporok mellett elvétve zivatar is kialakulhat. Az intenzívebb gócok környezetében 1-3 cm jég, illetve viharos közeli (~55-60 km/h) széllökés előfordulhat. Késő délután várhatóan lecsengenek a zivatarok.

2024.04.20. 05:25 HungaroMet Nonprofit Zrt.

-3 fok volt a leghidegebb ma reggel

Északon és néhol a Bakonyban, valamint az Őrségben hűlt le legjobban a levegő.

Ahogy az várható volt, a hét leghidegebb reggelére ébredhettünk ma. Talaj mentén és 2 méteres magasságban is többfelé előfordult gyenge fagy.

Nem volt ritka a -2, -3 fok hajnalban

A leghidegebbet az Északi-középhegységben, a Bakonyban és az Őrszégben mérhettük, több helyen -3 fokot mutatott a hőmérő.

Mindeközben északkeleten jégesővel kísért záporok színesítik a reggelt:

Rokonál Zoltán felvétele Tiszalökről

Holnap főként a déli és keleti, míg vasárnap a nyugati és északi tájakon fordulhat elő gyenge fagy a kora reggeli órákban.

Pest vármegye Jel Fok Esemény Leírás

Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Baranya vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Fejér vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Győr-Moson-Sopron vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Heves vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Komárom-Esztergom vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Nógrád vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Somogy vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Vas vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Veszprém vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Zala vármegye Jel Fok Esemény Leírás Zivatar Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

HungaroMet: 2024-04-20 05:26 (03:26 UTC)  

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.20. szombat éjfélig

Ma az ország nyugati, északnyugati kétharmadán a záporok mellett elvétve zivatar is kialakulhat. Az intenzívebb gócok környezetében apró szemű jég, illetve viharos közeli (~55-60 km/h) széllökés előfordulhat. Késő délután várhatóan lecsengenek a zivatarok.

2024.04.20. 05:25 HungaroMet Nonprofit Zrt.

EKÖZBEN A VILÁG MÁSIK FELÉN:PUSTÍTÓ ÖZÖNVÍZ – 20 EMBER MEGHALT

Két nappal az özönvízszerű esőzés előtt végeztek felhőmagvasítást, de a szakértők szerint ezen eljárás és a heves esőzés közötti kapcsolat nem ennyire direkt.

Az elmúlt napokban Dubajt példátlan özönvízszerű esőzések sújtották – egyetlen nap alatt lehullott az éves csapadékmennyiség. A szélsőséges időjárás széleskörű problémákat okozott: az iskolákat bezárták, a munkahelyek pedig visszatértek a távoli munkavégzéshez, mivel az árvíz elöntötte az utakat, sőt megzavarta a metró- és repülőtéri szolgáltatásokat is – ez utóbbiak esetében a nemzetközi utazások kapcsán is akadtak fennakadások.

A mesterséges felhőmagvasítás okozta a brutális özönvizet Dubajban?

Természetes, hogy az emberek kíváncsiak arra, mi okozta a rendkívüli esőzéseket Dubajban, különösen annak fényében, hogy az ilyen jellegű időjárási jelenségek szokatlanok ebben a régióban. Az elmúlt napokban a városban példátlanul heves esőzések sújtották a várost, melyek következtében az éves csapadékmennyiség egy nap alatt hullott le. Az ilyen szélsőséges időjárási események súlyos következményekkel jártak, az utakat elárasztotta az árvíz, az iskolákat bezárták, és a városi közlekedés szinte teljesen leállt.

A váratlan események mögött többen a felhőmagvasítás gyakorlatát látják, mely egy mesterséges esőképzési technika. Dubajban már régóta alkalmazzák ezt a módszert, mely során vegyi anyagokat juttatnak a felhőkbe, hogy elősegítsék az esőképződést. Bár ez a módszer általában csak körülbelül 25%-kal növeli a csapadék mennyiségét, sokan összekapcsolják a felhőmagvasítást az ilyen jellegű heves esőzésekkel.

Azonban fontos megérteni, hogy a felhőmagvasításnak nem feltétlenül van közvetlen kapcsolata a kialakult időjárási helyzettel. A szakértők szerint ez az eljárás évek óta alkalmazott gyakorlat Dubajban, és évente több száz alkalommal végeznek ilyen műveleteket anélkül, hogy ilyen jellegű problémák adódnának. Emellett fontos megjegyezni, hogy az árvíz napján nem végeztek felhőmagvasítást a helyi meteorológiai központ tájékoztatása szerint.

A város kihívásai azonban nem csupán a szélsőséges időjárási eseményekkel vannak összefüggésben. Dubaj modern városképe ugyanis nem rendelkezik megfelelő csapadékvíz-elvezető rendszerrel, ami jelentős problémákat okozhat ilyen extrém időjárási helyzetekkor. A városnak ezért sürgősen fel kell készülnie az éghajlatváltozás okozta kihívásokra, és megfelelő infrastrukturális fejlesztéseket kell végrehajtania a jövőben.

címlapfotó:illusztráció!

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/itt-a-4-honapos-nagy-nyari-elorejelzes-6/3

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top