Connect with us

Pénzügy

Közleményt adott ki a szolgáltató! – a következő gáz és villanyszámla már így érkezik! Jön a módosítás!

Közleményt adott ki az MVM Next – a következő gáz és villanyszámla már így érkezik:

Jelentős változások jönnek!

Közleményt adott ki az MVM Next – a következő gáz és villanyszámla már így érkezik: 2024-ben jelentős változások várnak egyes fogyasztási helyeket a villanyszámlázás terén, ahogy az MVM bejelentette.

Az érintett háztartásoknak, ahol a háztartási méretű kiserőmű üzembe helyezése vagy bővítése 2013 végéig történt, bruttó elszámolási kategóriába kell áttérniük. Ez a változás nemcsak az elszámolási rendszert érinti, hanem a villanyszámla fizetési rendszerét és a leolvasások módját is.

Az MVM a szaldós elszámolások lezárása érdekében 2023. december 31-ig elszámoló számlát állított ki az áramhálózati elosztó adatszolgáltatásának alapján. A változásokat követően az érintett háztartások minden további fogyasztása bruttó elszámolású lesz. Ezzel együtt megváltozik a villanyszámla fizetési rendszere, és átalakul a leolvasások módja is.

Az érintettek számára a részszámlázás már nem lesz elérhető, és az aktuális elszámolásokat havi rendszerességű helyszíni leolvasással vagy távleolvasással fogják megállapítani.

A számlakibocsátásra nem kötelezett lakossági ügyfelek esetében kizárólag formanyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével számlázható el a betáplálás. Az MVM további tájékoztatást és a változáshoz szükséges dokumentumokat az érintettek rendelkezésére bocsátja a hivatalos honlapján.

A változás mintegy 3000 háztartást érint, és célja a rendszer átláthatóságának és hatékonyságának növelése.

A fogyasztóknak érdemes időben tájékozódniuk az új szabályokról, hogy könnyebben alkalmazkodhassanak az elszámolási változásokhoz és elkerülhessék a kellemetlenségeket a villanyszámlájukkal kapcsolatban.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top