Connect with us

Egyéb

Csak kevesen hallottak a meseszép magyar tóról, pedig festői környezetben található, kiváló stranddal, és még horgászni is lehet

Sokan nem hallottak róla, pedig egyenesen meseszép!

A szálkai víztározóról van szó, amely egy gyönyörű völgyben fekszik, és a  2 km-t is meghaladja a hosszúsága.

Szálka falu egy gyönyörű természeti környezetben található, igazi erdős, dombos-völgyes mesevilágban terül el. Csodálatos színvilággal és érintetlen természettel, kristálytiszta levegővel rendelkezik, ami ideális kirándulóhelyet jelent mindazok számára, akik a családjukkal szeretnének pihenni.

A környéken nincsenek környezetszennyező üzemek, így ez a táj számos állatfaj számára ideális élőhelyet biztosít. Jó pár halfaj él a tóban, ahol kedvünkre horgászhatunk.

A környező erdők vadban gazdagok, olyannyira, hogy a 19. század utolsó évtizedében itt ejtették el azt a híres szarvasbikát, amely igen hosszú évekig tartotta a világrekordot.

A vízparton számos időtöltés közül választhatunk, és a remek sportpályákon túl, vízibicikli, csónak, és kajak is kölcsönözhető. Játszótér és csúszdás faház is várja a gyermekeket.

A Büféknek és árusoknak köszönhetően senki sem marad se éhen, se pedig szomjan!

Az árak kedvezőek, pontos részletekről a szálkai strand Facebook oldalán tájékozódhattok.

A lényeg tehát, hogy igencsak érdemes felkeresni ezt a csodás mesetájat: megközelítés: az M6-os úton Pécs irányába, Szekszárdon áthaladva tovább az 56-os úton ahol tábla jelzi a szálkai elágazást.

Íme egy kis kedvcsináló videó. nézd meg velünk:

Tetszett? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Borítókép: Szálkai Strand/ Facebook

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top