Connect with us

Pénzügy

Megkértem egy asztalost, hogy csináljon a régi furgonomból egy lakókocsit…nézzétek belülről, MIT MŰVELT ez a férfi!

Megkértem egy asztalost, hogy csináljon a régi furgonomból egy lakókocsit…a végeredményt nézzétek! Sok kép van! Ti laknátok ilyenben?

Nicolas több mint öt hónapon át gondolkodott a furgon elrendezésén, rajzokat készített a beépített bútorokról és összehasonlította az autókat. Aztán vett egy használt Renault Traficot, és másfél hónap alatt teljesen újratervezte. Lássuk az eredményt!

“Kilenc év informatikai munka után úgy döntöttem, hogy új értelmet adok az életemnek. ”

Teherautó kiválasztása
Nicolas számára fontos volt a megbízhatóság, a manőverezhetőség és az alacsony üzemanyag-fogyasztás. Ezért választott egy Renault Trafic 3 L2H1 típusú teherautót, elöl három üléssel. Ezt a furgont általában a kereskedők használják fuvarozásra.

“Jól ismerem ezt a modellt – nekem is van egy rövidebb változatom üzleti célokra. A furgon 1,97 méteres magassága lehetővé teszi, hogy a parkolókban két méter magas rácsok alatt áthaladjon, míg 5,40 méteres hossza lehetővé teszi, hogy a városban is gond nélkül parkolhasson. A karosszéria kialakítása maximális belső teret biztosít.”

Nicolas az összes bontási munkát maga végezte, a hátsó ajtókon és a tetőn a kocsi elején lévő lemezeket vágta ki, hogy megszervezze az ablakokat és a tetőszellőző rendszert.

“A falak üregeit purhabbal töltöttem ki, majd 40 milliméter vastag habparafa lapokat fektettem a padlóra és a falakra” – mondja.

“A tetőre napelemet szereltem, amely egy akkumulátort táplál, amely álló helyzetben, kikapcsolt motorral áramot szolgáltat a furgonnak.”

A kétégős gáztűzhelyet és mosogatót tartalmazó modul az oldalajtón keresztül teljesen kihúzható. “Egy barátom látott valami hasonlót Ausztráliában. Ő volt az, aki meggyőzött arról, hogy nagyon klassz lenne a szabadban főzni. Az agyamat kellett törnöm, hogy előálljak az ötlettel, és lerajzoljam a konyha tolórészét” – osztja meg Nicolas.

“Ezt a kérdést mindig felteszik nekem” – viccelődik Nicolas. És elmagyarázza: “A zuhanyzót kint alakítottuk ki, egy összecsukható sátorral, valamint a mosdóból származó tömlővel és locsolókannával. Télen a kempingekben lévő zuhanyzókat használjuk.

Ami a WC-t illeti, az egy speciális rekeszben található az ülés alatt. “Egy fából készült száraz WC-t szerveztem fűrészporos tartállyal és egy rekesszel a komposztálható zacskók számára” – mondja Nicolas.

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top