Connect with us

Egyéb

⚠✅MEGSZŰNIK AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁS! Elköszönünk az óraátállítástól, már nem kell innentől bajlódni vele – itt a bejelentés!

⚠✅MEGSZŰNIK AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁS! Elköszönünk az óraátállítástól, már nem kell innentől bajlódni vele – itt a bejelentés!

Elköszönünk az óraátállítástól, már nem kell innentől bajlódni vele – itt a bejelentés!

Megvan a dátum a végleges törlésről! 

Az Európai Unióban, így Magyarországon is hamarosan véget ér egy évtizedek óta tartó hagyomány, az óraátállítás, amely a nyári és téli időszámítás váltakozását jelentette!

Ezt a gyakorlatot több mint száz éve vezették be, célja pedig az energiamegtakarítás volt. Azonban az évek során végzett kutatások kimutatták, hogy az energiamegtakarítás mértéke elhanyagolható, ráadásul az óraátállítás negatívan befolyásolja az emberek biológiai óráját, egészségét és általános jólétét.

Ezért az Európai Parlament 2019-ben javasolta az óraátállítás megszüntetését, kezdetben 2021-től. Azonban több akadály, többek között a tagállamok közötti egyeztetések, a COVID-19 világjárvány okozta késlekedések és a geopolitikai helyzet változásai miatt ez a határidő többször is eltolódott. Jelen állás szerint a végleges döntés legkorábban 2025-ben várható, hírek szerint azonban 2026-tól az óraátállítás teljesen megszűnhet az EU-ban.

A tagállamoknak saját maguknak kell dönteniük arról, hogy a nyári vagy a téli időszámítást részesítik előnyben, ami további vitákhoz vezet. Néhány tagállam már kifejezte preferenciáját, míg mások még mindig a döntés megfontolásánál tartanak. Az óraátállítás megszüntetése jelentős változásokat hozna az európai polgárok életében, javítva egészségüket és jólétüket a támogatók szerint, míg a kritikusok potenciális zavarokra hívják fel a figyelmet.

Az EU továbbra is dolgozik a döntés végrehajtásán, de a pontos időpont még bizonytalan. Az óraátállítás eltörlése így továbbra is fontos téma marad, amely befolyásolja az európai polgárok mindennapi életét. Az óraátállítással kapcsolatos friss hírek és bejelentések figyelemmel kísérése ajánlott az érintett polgárok számára, hogy felkészüljenek a közelgő változásokra.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top