Connect with us

Egyéb

A hős Viktor, aki vakon mégis Ilyen példásan neveli egyedül kislányát! Hatalmas tiszteletet érdemel!

Az apuka elképesztő odaadással gondozza és neveli kislányát, Kittit annak ellenére, hogy sosem pillanthatja meg gyermekét: Viktor ugyanis újszülött kora óta vak. A férfi tavaly vált el feleségétől, a bíróság azonban az apukának ítélte a kislányt. Azóta kettesben élnek: a gyerkőc semmiben sem szenved hiányt.

Viktorban rengeteg kétség volt azzal kapcsolatban, hogy képes lesz-e ellátni gyermekét úgy, hogy nem látja őt. Így tette tisztába Kittit, így adta be a gyógyszert neki, ha beteg volt. A napi teendőkben először az édesanyja, Zsuzsa segített neki, együtt gyakorolták ezeket a mozdulatokat, hogy minden rutinná váljon. Most már gond nélkül ellát minden feladatot. Az apukát most olyan gondolatok foglalkoztatják, hogy hogyan vesz majd lakást, autót kislányának, ha majd felnő.

– Koraszülött volt, az inkubátorban vakult meg – mesélte az asszony. – Még nem volt féléves, amikor kiderült: nem fordult felénk, nem nézett ránk a kiságyból.

Miután az orvosok megvizsgálták, kiderült, hogy Viktor mindkét szemére vak. Az édesanya ekkor teljesen kétségbeesett: fogalma sem volt, hogyan tanítja meg fiát azokra a dolgokra, amelyeket minden gyereknek tudnia kell. Az asszony remek munkát végzett, hisz Viktor nemcsak kivá­lóan boldogult az életben, de egyedülálló édesapaként is megállja a helyét.

Elárulta, sok minden nehéznek tűnik, de sokkal jobb megoldani, mint panaszkodni a veszteségekről. Viktor egyedül a lánya miatt sajnálja vakságát, de talán így is ő az, aki a legjobban ismeri Kittyt.

Viktornak nincs kutyája, masszőrként és Kitty mellett nem tartja észszerűnek. Ezért egy összecsukható fehér bottal, „vakbottal” közlekednek. Az édesapa leginkább az autósoktól tart, bár nem ítéli el őket, mégis a legnagyobb félelme, hogy egy sofőr egyszer nem veszi őket észre. Viktor felcsatolja magára a hordozót: egyelőre még ez a megszokott és legbiztonságosabb közlekedési módjuk kislányával. Már gyakorta sétálnak kézen fogva is, ilyenkor Kitty erősen szorítja apukája kezét.

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top