Connect with us

Egyéb

Áron alul lehet autót és még sok mást is venni a NAV árverésén! Így vásárolnak olcsón a leleményes magyarok!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) árverésein valóban lehetőség nyílik arra, hogy az ember jóval piaci ár alatt juthasson különféle vagyontárgyakhoz, mint például autókhoz, ingatlanokhoz. Ezek az árverések az adósságbehajtás céljából lefoglalt ingatlanokat és ingóságokat értékesítik, és bárki részt vehet rajtuk, aki rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval és elfogadja az árverés feltételeit​​.

Az árverések széles választékot kínálnak, beleértve kisebb értékű, akár néhány ezer forintért kikiáltott járműveket is, egészen a magasabb értékű luxusautókig, amelyek jelentős árengedménnyel kerülhetnek elárverezésre. A licitáláshoz szükséges egy előre meghatározott árverési biztosíték befizetése, amely a kikiáltási ár egy százalékától függ. Sikeres licit esetén a biztosíték beleszámít a vételárba, sikertelen licitnél pedig visszautalják​​.

Ezeken az árveréseken nem csak olcsón szerezhetők be járművek, de a licitálás során figyelembe kell venni, hogy sok autó hosszú időn át állt szabadban, ami fokozott amortizációt eredményezett, így a vásárlás után szükség lehet további javításokra, vagy akár új gumikra is​​. Fontos tudni, hogy az autók országszerte különböző telephelyeken találhatók, ezért a megtekintésük előzetes egyeztetést igényelhet​​.

Néhány jelentős elárverezett autó példája megmutatja az árverési lehetőségek széles skáláját. Volt, hogy egy Lamborghini Aventador 71 millió forintért, míg egy Bentley Continental GT 56 millió forintért kelt el. Ezek az árak jelentős kedvezményt jelentenek a járművek piaci árához képest. Másik oldalról, rendkívül olcsó, már-már jelképes összegért is lehet autóhoz jutni, bár ezek általában nagyon lehasznált állapotban vannak​​.

Összességében, bár a NAV árverésein lehetőség van jelentős árkedvezménnyel járműveket és ingatlanokat szerezni, fontos a licitálás előtt alaposan tájékozódni a jármű állapotáról, a licitálási folyamatról, valamint a vételár kifizetése és az esetleges további költségek mértékéről.

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top