Connect with us

Egyéb

A férfi kibontotta a falat, mikor felújította a házát. Ekkor vette észre, hogy a háza olyasminek a tetejére épült, amitől égnek állt a haja

A férfi kibontotta a falat, mikor felújította a házát. Ekkor vette észre, hogy a háza olyasminek a tetejére épült, amitől égnek állt a haja

Vannak akik borosüvegeket tárolnak a pincében, és vannak akik a nagyszülők családi örökségeit. 

Egy régi ház éppen felújítás alatt állt, az építőmunkások az alagsorban egy falat bontottak ki, mikor a munkások egy másik szobában találták magukat. Amikor a munkások bemásztak, felfedezték, hogy ez nem csak egy szoba…

A földalatti várost először itt fedezték fel. Azóta az egész komplexum 8 szintjét kiásták. A felső szinten leginkább lakótér volt, azonban található: szőlőprés, kolostor és templom is.

Még háziállatokat is tartottak a föld alatt. Annak érdekében, hogy az emberek és az állatok ne pusztuljanak el az oxigénhiány miatt, komplex szellőztető rendszer került kialakításra. A régészek szerint a hely több, mint 20.000 ember befogadására volt alkalmas. Úgy vélik, hogy még csak az egy negyedét fedezték fel az eredeti komplexumnak.

A szakértők azt feltételezik, hogy több mint 50 ilyen város létezik Kappadókiában. Derinkuyu össze van kötve egyel közülük: a szomszédos földalatti Kaymakli város egy 5 mérföld hosszú alagúton csatlakozik.

A sok elmélet közül az egyik szerint a földalatti város szentélyként szolgált a keresztényeknek, akiket az oszmánok üldöztek. A nehéz kő ajtók is igazolják ezt a feltételezést.

Más régészek azt állítják, hogy Derinkuyu sokkal régebben épült. Szerintük közel 4000 évvel ezelőtt a hettiták építették.

Időközben Derinkuyu népszerű turistalátványossággá vált.

    

A földalatti város eredete valószínűleg sosem fog teljesen kiderülni. Ha ez a hihetetlen és látszólag mitológiai város tetszett, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top