Connect with us

Egyéb

Ez a svájci falu 21 millió forintot ad azoknak a magyaroknak akik odaköltöznek – csak 2 feltételt kell teljesítened

Ez a svájci falu 21 millió forintot ad ha oda költözöl – csak 2 feltételt kell teljesítened

Szeretnél elköltözni de nincs pénzed arra, hogy messzire költözz? A Bored Panda szerint itt a megoldás! A svájci település Albinen gyönyörű helyen, a hegyek között fekszik és pénzt ad azoknak, akik odaköltöznek.

A helyi polgármester Beat Jost szerint a jelenlegi lakosság csupán 240 fő, sok fiatal költözött el innen. Kitalált viszont egy zseniális dolgot: ha egy személy odaköltözik, akkor 7, 5 millió forintot kap, egy gyermek után pedig 3 millió forint jár. Tehát ha egy család két gyermekkel odaköltözik, összesen 21 millió forintot kapnak – csak két feltételt kell teljesíteniük.

Mivel a település fiatalabb személyeket keres, az oda költöző nem lehet 45 évesnél idősebb.

Beat Jost azt mondja, a faluban csak 7 gyermek van, ezért az iskolát lehet, hogy be kell zárni. A környező településekről gyűjtenek még gyermekeket az oktatáshoz. A polgármester úgy akarja megoldani ezt a problémát, hogy az emberek jövőjébe fekteti a pénzt.

 

A másik feltétel pedig az, hogy az a család, aki odaköltözik, 60 millió forintot fektessen be a városba. Mindegy, hogy ezért az összegért házat vagy lakást vesz, vagy üzletet nyit.

Ez azt jelenti, hogy a befektetett összeg azért csökken azzal, hogy pénzt is kap az oda költöző család.

Talán már csomagolsz is és megvetted a repülőjegyet?

Ismersz valakit, akinek tetszene ez az ajánlat? Kérjük oszd meg vele ezt a cikket!csodalatos.co

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top