Connect with us

Egyéb

Kiderült kié a telitalálat! Nem biztos, hogy kifizetik az ötöslottó főnyereményét a nyertesnek – Nagy a baj…

Hiába nyert?

Nem biztos, hogy kifizetik az ötöslottó főnyereményét a nyertesnek

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, új milliárdosa lett Magyarországnak, ugyanis valaki elvitte az ötöslottó főnyereményét, ami egyébként minden idők legnagyobb lottónyereménye volt hazánkban. Arról is írtunk, hogy a Szerencsjáték Zrt. egy közleményt adott ki, melyben részletezték, hogy mi a teendője a szerencsés nyertesnek. Azonban nem biztos, hogy végül ki lesz fizetve a hatalmas összeg.

A Szerencsejáték Zrt. külön telefonszámot tart fenn a nagy összegű lottónyertesek jelentkezéséhez, az úgynevezett nagynyertes vonalat. A nyertesnek ezen a vonalon kell jelentkeznie sorsolás napjától számított 90 napon belül. Azonban ha nem jelentkezik, bukni fogja a pénzt – írja a Telex.

A portál szerint a nagynyertes vonal már a sorsolástól kezdve várja a nyertes hívását. Az azonosítási folyamat úgy néz ki, hogy az első telefonbeszélgetés során meggyőződnek arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van. Az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet, így simán tud válaszolni például arra a kérdésre, hogy hol és mikor játszotta meg a szelvényt, vagy hogy hány mezővel játszott. De olyan kérdéseket is feltehetnek, hogy mi volt a harmadik mező harmadik száma.

A nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van, ennek egyeztetésére pedig csak a “tesztkérdésekre” adott helyes válaszok után kerülhet sor.  A találkozón első lépésként – a játékszelvényen található biztonsági azonosító kód ellenőrzése céljából – elkérik a szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné. Ezután rögzítik a nyertes személyes adatait. A nyereményt banki átutalással fizetik ki minden esetben, magyarországi lakossági forint folyószámlára.

Ha a nyertes nem jelentkezik 90 napon belül, akkor a főnyeremény, a 6,5 milliárd forint bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé. Ezeket jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt. vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. A cég korábbi tájékoztatása szerint az elmúlt 20 évben legalább 8 olyan nagynyertes volt, akik a jelentkezés elmulasztása miatt összesen 4,3 milliárd forintot hagytak a kasszában.

  • 2000-ben 214 millió 380 238 forintot
  • 2007-ben 429 millió 213 160 forintot
  • 2014-ben 200 millió 230 690 forintot
  • 2017-ben 1 milliárd 428 millió 694 065 forintot
  • 2019-ben 245 millió 608 370 forintot
  • 2020-ban 79 millió 131 885 forintot
  • 2022-ben 148 millió 994 445 forintot nem vittek el.

Az ötös lottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A fődíj összege 1959-ben lépte át az egymillió forintot, 1992-ben a 100 milliót és 1999-ben az egymilliárdos határt.

A nyertes anonimitását a cég megőrzi.

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top