Connect with us

Pénzügy

Nyugdíjasok figyelem! Fontos hír érkezett a márciusi nyugdíjakról! Készüljetek…

Nyugdíjasok figyelem! Fontos hír érkezett a márciusi nyugdíjakról!

Készüljetek…

Ahogy március közeledik, sokakban felmerül a kérdés: mikor kapják meg a nyugdíjat március hónapban? Itt vannak a 2024-es márciusi nyugdíjutalás részletei.

Március hónap közeledtével sok idős ember számára fontos információ, hogy a nyugdíjfolyósítás napja hétköznapra esik, ami lehetővé teszi a szokásos kézbesítési rend fenntartását.

A Magyar Államkincstár által közzétett hivatalos információk szerint 2024-ben három hónapban nem a szokásos módon, azaz nem a hónap 12. napján kerül sor a nyugdíjfolyósításra, hanem valamivel korábban. Ezek a hónapok május, október és december. Emellett érdemes megjegyezni, hogy 2024-ben a nyugdíjak 6 százalékos emelkedésben részesülnek.

Márciusi nyugdíjfolyósítás időpontja:

Azok a nyugdíjasok, akik a nyugdíjukat bankszámlára kérik, március 12-én, kedden fogják megkapni a nyugdíjat a Magyar Államkincstártól.

Postai nyugdíj kézbesítése márciusban:

A postai úton történő nyugdíjazásra számítók 2024-ben is a Magyar Posta által előre megadott napon vehetik kézhez a nyugdíjat, amit a posta 2023 novemberében kiadott kézbesítési naptár alapján határoz meg. Fontos, hogy ezt a naptárat megőrizzék.

2024-es nyugdíjfolyósítási napok:

Ahogyan korábban említettük, 2024-ben három hónapban a nyugdíj korábbi időpontban kerül folyósításra azok számára, akik a nyugdíjukat bankszámlára kérik. A Magyar Államkincstár által meghatározott nyugdíjfolyósítási napok a következőek lesznek a maradék hónapokban:

– március 12. (kedd)
– április 12. (péntek)
– május 10. (péntek)
– június 12. (szerda)
– július 12. (péntek)
– augusztus 12. (hétfő)
– szeptember 12. (csütörtök)
– október 11. (péntek)
– november 12. (kedd)
– december 3. (kedd)

Continue Reading

Ajanlo

To Top