Connect with us

Egyéb

Itt az új támogatás – Rengeteg magyar családnak jár 65 ezer havonta, sokan nem tudnak róla

Itt az új támogatás

Rengeteg magyar családnak jár 65 ezer havonta, sokan nem tudnak róla

A napokban megjelentek a megújult bölcsődei támogatás részletei, mely szerint legfeljebb 50 ezer forint támogatást kaphatnak a családok gyermekük bölcsődei elhelyezésére.

Ez a támogatás az előző években 40 ezer forint volt, és mostani emelése ellenére is sokakban merül fel a kérdés, hogy ez elegendő-e a magasabb költségek fedezésére, különösen figyelembe véve a magánbölcsődék árainak jelentős emelkedését az elmúlt időszakban.

A pályázati felhívás szerint a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5,5 milliárd forint, és a projekt fizikai befejezésére legfeljebb 54 hónap áll rendelkezésre. A támogatás legfőbb célja a fejletlenebb régiókban történő bölcsődei ellátás támogatása, így a forrásokat elsősorban Magyarország kevésbé fejlett régióiban kívánják felhasználni.

Az új támogatási programban az igényelhető támogatás összege legfeljebb 50 ezer forintra nőtt, de bizonyos esetekben 65 ezer forint is lehet. Azonban fontos megjegyezni, hogy a támogatás maximális összege csak az elhelyezési díj költségéig terjedhet, ami legfeljebb havi 50 ezer forint lehet.

Tehát ha a bölcsődei elhelyezés díja például 45 ezer forint, akkor a támogatás is csak ennyi lehet.

A támogatás különösen fontos lehet olyan családok számára, akiknek több gyermekük van, vagy akik különleges szükségletű gyermeket nevelnek. Az ilyen családoknak nagyobb anyagi terheik lehetnek a bölcsődei ellátással kapcsolatban, és a támogatás segíthet enyhíteni ezeket a terheket.

Az árak tekintetében nagy különbségek lehetnek a magánbölcsődék között, és az árak függhetnek a szolgáltatásoktól, a keresleti helyzettől és a földrajzi elhelyezkedéstől is. Átlagosan a bölcsődei díjak 45 ezer forint környékén mozognak, de helyenként akár 100 ezer forintot is meghaladhatják. Budapesten a legdrágábbak a magánbölcsődék, ahol átlagosan 100-110 ezer forintos díjakat találhatunk.

Fontos megjegyezni, hogy az állami bölcsődei szolgáltatások sem ingyenesek, és a térítési díjak minimálisak lehetnek, de egyéb kiadások is felmerülhetnek, mint például az étkezési költségek vagy az egyéb szolgáltatások díjai.

A bölcsődei támogatásoknak mindig van árfelhajtó hatásuk, és sok szolgáltató azért nem emeli a díjakat, mert a családok nem tudnák már megfizetni a magasabb árakat. Az új támogatási program bevezetése valószínűleg ismét egy fizetőképes réteget hoz létre, ami tovább növelheti az árakat a bölcsődei szolgáltatások terén.

Az adómentesség lehetősége azonban könnyebbséget jelenthet a szülők számára, hiszen a bölcsődei szolgáltatások adómentesen vehetők igénybe, és a béren kívüli juttatások között is szerepelnek. Ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy melyik lehetőséggel járhatnak a legjobban adózási szempontból a szülők.

Összességében tehát a megújult bölcsődei támogatás lehetőséget teremt a családok számára a bölcsődei ellátás könnyebb megfizetésére, különösen a fejletlenebb régiókban élők számára.

Azonban a támogatás összege, valamint az általa fedezhető költségek csak részben enyhítik a bölcsődei ellátással járó terheket, és továbbra is fontos az egyéb pénzügyi lehetőségek és támogatások felkutatása a családok számára.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/itt-az-uj-tamogatas-rengeteg-magyar-csaladnak-jar-65-ezer-havonta-sokan-nem-tudnak-rola/

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top