Connect with us

Egyéb

Elfogadták – hatalmas összeg, nagy pénz érkezik hamarosan a bankszámlákra! Ennyit utalnak!

Elfogadták – hatalmas összeg, nagy pénz érkezik hamarosan a bankszámlákra! Ennyit utalnak!

Döbbenetes összeg, egyszeri, 1 millió 9 ezer forintos juttatást kapnak a 8 órában dolgozó munkavállalók!

Bruttó 1,09 millió forintos eredményrészesedést fizet a kecskeméti Mercedes-Benz a márciusi bér fölött minden dolgozójának – közölte a cég. Ez egy egyszeri összeg, amit az alapbér, a teljesítménybér meg az egyéb juttatások fölött fizetnek ki, és minden dolgozónak ugyanúgy jár.

A német autógyáraknál hagyomány, hogy a cég eredményeiből valamilyen módon mindenki részesül. Ezt a Mercedes kecskeméti gyárában tavaly vezették be, ez tehát a második alkalom, hogy a munkások kapnak ilyen kifizetést.

A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4500 főt foglalkoztat, és tavaly több mint 174 000 járművet gyártott.

A béremelésről viszont nem sikerült megállapodni, legalábbis 26-án még azt posztolta a gyárban is működő Vasas Szakszervezet, hogy sztrájkbizottságot alakítanak a Mercedesnél dolgozó munkások. „A Vasas legfontosabb követelései 14%-os emelés 2024-re, 12% 2025-re, valamint mindkét évben béren kívüli juttatásként 600.000 forint cafetéria, a vakációs juttatás 500.000 forintra emelése, kilométerenként 40 forintos bejárási támogatás és 8 olyan nap szabadság, amivel a munkavállalók rendelkezhetnek. A Vasas ragaszkodik a legfeljebb 1 éves munkaidőkerethez is” – írják.

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top