Connect with us

Egyéb

Jön a 100 százalékos pályázat, amire sokan régóta várnak – több milliót lehet igényelni!

Jön a 100 százalékos pályázat, amire sokan régóta várnak – több milliót lehet igényelni!

Jön a 100 százalékos pályázat, amire sokan régóta várnak – több milliót lehet igényelni!

Jön a 100 százalékos pályázat, amire sokan régóta várnak – több milliót lehet igényelni! Hamarosan bejelenthetik a népszerű képzési pályázat folytatását a GINOP Pluszban, amelynél akár 100 százalékos támogatási intenzitás is elérhető – tudta meg az Economx. Összeszedtük, milyen várható módosításokra van kilátás az új konstrukcióban, amely márciusban jó lehetőség lehet számos magyar vállalkozásnak.

Jó hívószó, mágnesként is vonzza a hazai kkv-kat a képzés- és bértámogatás, főleg ha pályázati úton az akár 100 százalékos támogatási intenzitással érhető el. A pandémia és a háború negatív gazdasági hatásai ráadásul alaposan megtépázták a magyar tulajdonú cégeket, így azok ki vannak éhezve a fejlesztési forrásokra. Az Economx úgy értesült, az átmenetileg nem elérhető, de hamarosan újra aktuálissá váló GINOP Plusz 3.2.1-21 felhívásnál küszöbön áll a folytatás bejelentése.

Mi várható a pályázaton?

A várhatóan márciustól újra beadható „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” című pályázatnál az energiaintenzív vállalkozások – azaz a termelő-gyártó ipari cégek jelentős része – 100 százalékos támogatási intenzitást élvezhetnek, amennyiben a képzési palettában van zöld átállást támogató képzés.

Lapunk információi szerint az új konstrukcióban a várható módosítások között az alábbiak szerepelnek:

    • fő cél az eredményességmérési feltételek könnyítése,
    • a hátrányos helyzetű régiók támogatásának ösztönzése,
    • a foglalkoztatás időszakának csökkentése 12 hónapról 6 hónapra,
    • a felsőoktatási mikrotanusítványokat adó képzések támogatásának bevezetése.

Újabb kiírásokra várva

Összességében elmondható, hogy a kkv-szektor zöme elsősorban beruházna, fejlesztene, és az ilyen irányú finanszírozási lehetőségeket keresi, de a képzés- és bértámogatás is olyan irány, amely a reálgazdasági szereplők meghatározó részének érdemi lehetőség. A szakértők több ilyen és ehhez hasonló lehetőséget várnak a folytatásban is 2024-ben és 2025-ben a GINOP Plusztól.

Személyi kölcsön igénylése akár 5 perc alatt –
Banki előminősítés itt:

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top