Connect with us

Mindennapok

TÜNTETÉS [ÉLŐ] – Még el sem kezdődött, máris több ezer ember gyülekezik!!

Fél 5 körül már gyülekeztek a Hősök terén és közelében / Fotó: Zsolnai Péter

Hivatalosan péntek este 6 órakor kezdődik a tüntetés a Hősök terén, de már fél 5 körül is rengetegen gyülekeznek a helyszín környékén. Eredetileg 9 „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” szervezésében indult az esemény, azóta pedig számos hazai színész, énekes és véleményvezér állt be mögéjük.

Cikkünk folyamatosan frissül

17:25 – Folyamatosan érkeznek, percenként nagyjából 100-150 fővel nő a tömeg, vannak köztük vidékiek is szép számban, akik eljöttek Debrecenből, Székesfehérvárról stb. Közben a készenléti rendőrök is megjelentek a környéken. A Dózsa György utat a Duna felől elkezdték lezárni az egyenruhások.

17:15 – Simkó Edit korábbi tanár azt mondja, anyaként és tanárként van jelen, „a kabátja nem provokáció, csak szereti a színeket”. A mai kormányinfón elhangzottak szerinte csak látszatintézkedések. „Végre rendesen szó esik a gyermekek védelméről. Eddig csak azt nyomták, nehogy átműtsék az óvódásokat” – mondja.

Simkó Edit a szokásos szivárványszín kabátban / Fotó: Zsolnai Péter 

Simkó Edit középen, szivárványszín kabátban / Fotó: Zsolnai Péter

 

Az, hogy Deutsch elkezdte védeni Orbánt, azt jelenti, hogy őt is elérte ez az ügy, már rá is haragszanak az emberek” – tette hozzá.

16:30 – Kisebb csoportokban több száz fiatal látható a Hősök tere és környékén, javában középiskolás és egyetemista korúak az érkezők. Az egyik szervező azt mondta helyszíni kollégánknak, hogy a legóvatosabb becslés szerint is 10 ezer emberrel számolnak (az esemény meghirdetése óta 33 ezren jelezték érdeklődésüket, és több mint 15 ezren ígérik, hogy ott lesznek). A rendőrség bevetési pontja a jégpályánál van. Jelenleg 100 fő körüli egyenruhás várakozik ott. Információnk szerint a rendezvény kezdete előtt 1 órával lezárják a környéket (a Városliget felé, és a Dózsa György utcát is).

Előzmények

Kedden kora reggel osztotta meg a demonstrációról szóló közleményt a szervezők csapata, mely mögött 9 véleményvezér állt: Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport), Baukó Attila AzahriahFancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni), Gulyás MártonNagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport), Osváth Zsolt (Zshowtime), Pottyondy EdinaSzabó Márton (Jólvanezígy) és Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni). Arról, hogy a felsorolt szervezők pontosan kik és mekkora követőtábort lehetnek képesek megmozdítani, ebben a cikkben írtunk. Az esemény meghirdetése óta 33 ezren jelezték érdeklődésüket, és több mint 15 ezren ígérik, hogy ott lesznek.

A szervezők szavai szerint a tüntetést fő célja a gyermekvédelem fontosságának hangsúlyozása politikai oldalakról függetlenül. Az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében kezdeményezték a demonstrációt a bejegyzésük szerint.

A négy nappal ezelőtti bejelentés óta egyre nagyobb érdeklődés övezi az eseményeket, egyrészt azért, mert azóta már több mint 100 hazai híresség áll be a támogatók közébe. Másrészt kisebb botrányok is övezték a témát: csúnyán összeszólalkozott Curtis és az egyik szervező, Osváth Zsolt, azután, hogy a rapper visszavonta a támogatását. A szervezők között megjelenő Baukó Attila, vagyis Azahriah neve kapcsán pedig furcsa mozgolódások történtek a kormányoldalon.

Continue Reading

Ajanlo

To Top