Connect with us

Egyéb

Nyugdíjasok figyelem – Márciustól már ez is ingyenes lett minden 65 év felettinek!

Nyugdíjasok figyelem – Márciustól már ez is ingyenes lett minden 65 év felettinek!

Márciustól a magyar kormány egy új kezdeményezést indított el!

Különösen az idősebb, 65 év feletti állampolgárok életminőségének javítását célozza. A “Gondosóra” program keretében ingyenesen igényelhető egy speciális segélyhívó eszköz, amely segít az időseknek baj esetén gyorsan kapcsolatot teremteni a diszpécserközponttal vagy előre megjelölt kontaktszemélyeikkel.

A Gondosóra egy okosóra kinézetű eszköz, amelyet a csuklón vagy a nyakban is lehet hordani. Az eszköz víz- és ütésálló, kétirányú kommunikációt tesz lehetővé, és segítségkéréskor automatikusan jelzést küld a diszpécserközpontnak. Egy hosszú gombnyomással aktiválható, mely után a diszpécser felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, és szükség esetén értesíti a kontaktszemélyeket vagy a helyi illetékes intézményeket.

A program nemcsak az idősek biztonságát hivatott növelni, hanem csökkenti a magányosság és az izoláció érzetét is, mivel tudatja velük, hogy segítség mindig csak egy gombnyomásra van. Az eddigiek szerint már több mint 400 ezer magyar állampolgár regisztrált a programra, ami jól mutatja az iniciatíva népszerűségét és szükségességét.

Az eszköz ingyenesen igényelhető a gondosora.hu weboldalon keresztül, ahol a regisztráció után a készüléket 3 hónapon belül futárszolgálat kézbesíti. A regisztráció során fontos, hogy az adatok megegyezzenek a személyi- és lakcímnyilvántartásban lévőkkel, az esetleges eltérések esetén a szolgáltató munkatársai felvesszik a kapcsolatot a pontosítás érdekében.

Ez a kezdeményezés egyedülálló Európában és fontos mérföldkő az idősgondozás terén, amely nem csak a felhasználóknak, hanem családtagjaiknak, barátaiknak és hozzátartozóiknak is biztonságot és megnyugvást nyújt【11†forrás】【12†forrás】【13†forrás】【15†forrás】.

Check out these [search results](https://chat.openai.com/backend-api/bing/redirect?query=Febru%C3%A1rt%C3%B3l%20ingyenes%20szolg%C3%A1ltat%C3%A1s%2065%20%C3%A9v%20felettieknek%202024) for more information.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top