Connect with us
börtön, halálsor, rabok, rab,

Egyéb

RENDKÍVÜLI: Börtönre ítélte a bíróság a Magyar Országgyűlési képviselőt

VÁRATLAN HÍR ÉRKEZETT: Börtönre ítélte a bíróság a Magyar Országgyűlési képviselőt

Míg 2023 májusában az elsőfokú bíróság felmentette a csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak vádjában Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét, addig másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve – írja az Index a hétfői tárgyalás alapján. Az ügy 2018 óta, a túlóratörvény miatti tüntetésektől fogva húzódik, melyen Fekete-Győr füstgyertyát dobott a rendőrsorfal elé.

Társát, Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikust előzőleg két év börtönre ítélték, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztették. Szarvas esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés, írja az Index.

A vádirat szerint Szarvas Koppány Bendegúz 2018. december 12-én részt vett egy Kossuth téri tüntetésen, ahol meggyújtott egy füstgyertyát, amelyet – miután az már nem szikrázott, csak füstölt – a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé dobott.

Másnap Szarvas Koppány Bendegúz Fekete-Győr társaságában ismét ott volt egy Kossuth téri demonstráción, ahol mindketten meggyújtottak füstgyertyákat, majd miután azok már csak füstöt bocsátottak ki magukból, Szarvas Koppány Bendegúz többet, míg Fekete-Győr egyet a rendőrök felé dobott. Tehát nem a rendőrökre, nem a testükre, hanem lényegében két, egymástól távolabb lévő rendőrsorfal közé. Itt látható egy nem tökéletes szögből készített videó. Olyan videó nem áll rendelkezésre, amin látszana, pontosan hol értek földet a füstgyertyák.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért. Gondolkodási időt kért Szarvas is, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen.

Continue Reading

Ajanlo

To Top