Connect with us

Egyéb

Élő – Ilyet még nem látott Magyarország: több ezer fős tömeg indult meg a vár felé, Novák Katalin lemondását követelik!

Rég nem látott méretekre dagadt a botrány Novák Katalin köztársasági elnök körül, miután kitudódott, hogy kegyelmet adott a bicskei botrányban bűnsegédként elítélt K. Endrének.

A Momentum Mozgalom péntek este hat órára a tüntetést szervezett a Sándor-palota elé, de más, tőlük független szervezet is – például a DK – bejelentette, hogy pénteken demonstrációt tartanak, kiterjesztve a megmozdulást a Belügyminisztérium épülete elé is.

17:19

“Írd alá Kata a lemondásod” – zúgja a nép.

 

17:03

Egyre duzzadó tömeg – ami a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint több ezer fős lehet – megindult a vár felé, miközben azt éneklik: “Kossuth Lajos azt üzente”.

16:12

A tömeg már kora délután gyülekezni kezdett a mellékutcákban, akárcsak rendőrök, akik az átlag járókelő számára is észrevehetően többen voltak a Parlament környékén mint más napokon.

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a törvény szerint a tüntetésen tilos eltakarni az arcokat, illetve arcfestés sem megengedett, de közölték azt is, hogy velük van a TASZ jogásza, ha bárkinek szüksége lenne rá.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere is elment a tüntetésre, de rajta kívül feltűnt ott Hiller István is, aki lapunknak elmondta:

A kegyelmi döntés egy akkora hiba volt, amit még a Fidesz sem bír el talpon, le kell mondania Novák Katalin köztársasági elnöknek.

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top