Connect with us

Egyéb

Lassan egy éve nincs velünk a legendás kvízmester: ilyen volt Vágó István búcsúztatója

Lassan egy éve nincs velünk a legendás kvízmester: ilyen volt Vágó István búcsúztatója

Összeszorul a szív, annyi ember rótta le kegyeletét a Szent István parkban.

tavaly áprilisban hunyt el tragikus hirtelenséggel. Az egykori kvízmester, későbbi önkormányzati képviselő halála az egész országot sokkolta.

Vágó István halála

A 74 éves híresség a halálát megelőző órákban otthonról internetezett, de este végül azt mondta feleségének, hogy fáj valamije, majd hirtelen összeesett. Vágó Judit a mesélt anno arról a szörnyű estéről:

— Most már fel tudom eleveníteni azt a szörnyű estét is. A halála előtt még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112. Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem. Ha nem egy olyan diszpécser van a vonal másik végén, aki nyugtat, aki azt mondogatja, hogy vegyek mély levegőt és mondjam el, hol lakunk, akkor lehet, hogy én is összeestem volna.

Az özvegy azt is elmondta a lapnak, hogy pár nappal halála előtt Vágó orvosi vizsgálatokon is részt vett. Nem szívinfarktus vitte el, hanem egy hasi aortája robbant szét. Sajnos a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni.

Nyilvános búcsúztatót is szerveztek Vágó Istvánnak, hiszen sokan szerették volna leróni a kegyeletüket. Az egykori kvízmestert és politikust azonban szűk családi körben, teljes titokban temették el.

Vágó István búcsúztatója Fotó: Blikk/ Fuszek Gábor

Vágó István búcsúztatója Fotó: Blikk/ Fuszek Gábor

Vágó István búcsúztatója Fotó: Blikk/ Fuszek Gábor

Vágó István búcsúztatója Fotó: Blikk/ Fuszek Gábor

Vágó Judit a szomorú tragédia után egyedül maradt, de nem magányos. A legendás kvízmesterrel népes baráti társaságuk volt, akik figyeltek rá a gyászában is. A adott interjút Vágó István özvegye:

— Nehéz volt az óévet búcsúztatni, újragondolt álmokkal, tervekkel belépni az új esztendőbe, de hálás vagyok a barátoknak, hogy ezt nem egyedül, hanem velük élhettem túl és át.

A cikk forrása: https://blikkruzs.blikk.hu/sztarok/magyar-sztarok/vago-istvan-halalanak-oka-emlekezes-fotok/t61jzt4?fbclid=IwAR3qyoXOL8Pi4bXVU9K1eX1sUkFM1KG2UxoV6ekYlDCNw-pBrEGk0IdJZ3I

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top