Connect with us

Egyéb

Örököltem egy régi házat, több hónapig dolgoztam rajta! Nézzétek milyen lett a végeredmény:

Amikor örököltem egy régi, elhanyagolt házat, kezdetben nem is sejtettem, milyen hosszú és kihívásokkal teli út áll előttem. A felújítás során készült videómban megörökítettem ezt az izgalmas utazást, amely során egy elavult épület újra életre kelt. Az eredmény? Egy felújított otthon, amely a modern követelményeknek megfelelően, mégis megőrizte régi báját. Mutatom is a  videót a felújításról:

A projekt legelső lépése egy régi hozzáépítés lebontása volt egy szűk telek adta lehetőségek közepette. A bontást követően két szakaszban kellett megoldanunk a alapzat kiöntését, mivel a homokos talajbanaz  árkok hajlamosak voltak összeomlani. A nagy gépek telekre való bejutásának lehetetlensége miatt minden munkafolyamatot kézzel végeztünk.

A következő lépésben keretfalakat és tetőt emeltünk, majd a régi tetőbe vágva illesztettük az újat. Az új részeket 150mm vastagságú ekovattával szigeteltük, így biztosítva a hőhatékonyságot. Az alapozást követően létrehoztunk egy vízelvezető rendszert is, amely magában foglalta az emésztőgödör telepítését és a csatornákat a hatékony vízelvezetés érdekében.

A külső burkolatot metál sidinggal végeztük, amely nem csak esztétikus, de tartós megoldást is nyújt. A régi fa kerítést lebontottuk, és egy új, alapokon álló kerítéssel helyettesítettük, tovább növelve az ingatlan értékét és biztonságát.

A látható munkálatok mellett számos egyéb feladatot is végeztünk, amelyek nem kerültek a kamera elé: szennyvíztisztító berendezés telepítése, fűtött vízelvezető rendszer kiépítése, belső burkolatok és a hálózatok kialakítása.

A jövőbeni tervek között szerepel a terasz és a lépcsők burkolása, korlátok telepítése, valamint a telek rendezése behozott földdel.  A projekt során számtalan kihívással néztünk szembe, de a végeredmény minden erőfeszítést megért. A videómat megosztva remélem, hogy inspirációt nyújthatok mások számára is, akik hasonló utazásra vállalkoznak.

Continue Reading

Ajanlo

To Top