Connect with us

Egyéb

6000 forintot kértek el az egri cukrászdában egy csésze kávéért: a vevő nem tudta kifizetni, megalázta a pincér

6000 forintot kértek el az egri cukrászdában egy csésze kávéért: a vevő nem tudta kifizetni, megalázta a pincéra

A 22 éves egyetemista fiú kellemesen akart eltölteni 2két órát a szaktársai társaságában egy egri cukrászdában, de minden balul sült el, amikor meglátta a számlát.

Megdöbbenve fogadta a számlán szereplő összeget egy fiatal egyetemista Egerben, amikor egy ártalmatlan kávézásra ült be egy cukrászdába az ismerőseivel. A 22 éves Kálmánnal olyan történt, amire nem volt felkészülve, pedig csak egy kis kikapcsolódásra vágyott két óra között, de pofára esés lett a vége, ráadásul még a vendéglátóhelyen is kigúnyolták. Nem tudta kifizetni a 6000 forintos kávét, amelyen a pincér felháborodott. A történetet a promotions.hu szúrta ki:

– Nagyon visszahúzódó fiú vagyok és világéletemben kerültem a konfliktust. Soha semmi miatt nem reklamálok, kerülök minden szituációt, amiben konfrontálódni kellene. Nem olyan régen költöztem Budapestről Egerbe, itt végzem el az egyetemet. Nem vagyok ismerős még a városban, nem ismerek helyeket és nem is barátkoztam még össze senkivel. Így nagyon örültem, mikor az egyetemi csoporttársaim elhívtak két óra között, hogy üljünk be valahova. Egy nagyon szép cukrászdát választottak. Rendeltünk, én kértem egy kávét az itallapról, beszélgettünk, jól éreztük magunkat, majd a fizetésre került a sor – kezdett bele a monológba, majd így folytatta:

– Egyenként mentünk oda fizetni, és mikor rám került a sor, teljesen megdöbbentem. Hatezer forintot kértek. Nagyon kétségbeestem, mivel nem volt nálam annyi pénz és nem voltam még olyan viszonyban a csoporttársaimmal, hogy bármelyiküktől kérjek. Nagyon halkan megkérdeztem a pincért, hogy biztosan jól számolt-e. Ő ekkora emelt hangon közölte, hogy valami különleges, etióp kávéfajtát kértem, aminek ennyi a csészéje. Szóval 6000 forintot kért. Életemben soha nem kerültem még ilyen megalázó szituációba. Fogalmam sem volt, mit csináljak, egyszerűen nem tudtam kifizetni a drága kávét – ecsetelte a kellemetlen szituációba keveredett fiatal.

– Ekkor a pincér hangosan odaszólt a csoporttársaimnak, hogy: a kis barátotoknak nincs pénze a kávéra, ki tudja valamelyikőtök segíteni? Azt hittem, megnyílik alattam a föld. Szerencsére a csoporttársaim nagyon korrektek voltak és szó nélkül kisegítettek. Sokszor elnézést kértem utána, de ők azt mondták, hogy előfordul, sőt: velük is megesett már és még a jó ízlésemet is megdicsérték, hogy a legdrágább kávét rendeltem. Szerintem a pincérnek meg kellett volna kérdeznie, hogy biztosan azt szeretném-e kérni, amit rendeltem, mégis csak 6000 forintról van szó. De jó része is van a dolognak: a csoporttársaimmal azóta is összejárok és egy jó kis közös sztori lett a balfékségem. De a cukrászdát senkinek sem ajánlom, nem volt túl finom a kávé sem, arról nem is beszélve, hogy milyen megalázóan viselkedett velem a személyzet – mesélte a szürreális élménnyel kapcsolatban Kálmán.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top