Connect with us

Egyéb

Most jött a szomorú hír Zalatnay Saroltáról

Most jött a szomorú hír Zalatnay Saroltáról

A hatvanas évek ikonikus magyar énekesnője, Zalatnay Cini, a Mandinernek adott interjújában elárulta, hogy keserves anyagi helyzetben van, és továbbra is koncerteznie kell a megélhetésért.

Az énekesnő elmondta, hogy a nyugdíja mindössze hatvanezer forint, ami jóval alacsonyabb az átlagnyugdíjnál. Ezt a helyzetet az előző rendszerhez kapcsolódó nyugdíjjárulékfizetések hiánya okozza.

Cini kifejtette, hogy 1989-ig rendszeresen fizette a nyugdíjjárulékot, de valamiért nincs nyoma a rendszerben, így ez a befizetett összeg nem számít bele a nyugdíjába. Az énekesnő az előadói jogdíjakból is részesül, de kijelentette, hogy ha nincs havonta négy fellépése, akkor nehézkes megélni a mindennapokat.

“Hatvanezer forint a nyugdíjam. Gyorsan hozzáteszem, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíjjárulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba.

Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, nem tudok megélni” – mondta Cini az interjú során.

Az énekesnő a színpadon való fellépéseket nemcsak a közönséggel való különleges kapcsolata miatt szereti, hanem a megélhetés szempontjából is nélkülözhetetlennek tartja.

Kijelentette, hogy a zene és a közönség iránti szeretete és elkötelezettsége inspirálja arra, hogy továbbra is aktív maradjon, még 70 felett is.

Zalatnay Cini története rávilágít arra, hogy még a híres és elismert művészek is küzdhetnek anyagi nehézségekkel, különösen akkor, ha a korábbi rendszer hiányosságai miatt kevesebb nyugdíjjal rendelkeznek.

Az ő esete a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek a művészeket és más munkavállalókat is érinthetik.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/most-jott-a-szomoru-hir-zalatnay-saroltarol/

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top