Connect with us

Életmód - Egészség

Óvja a szívet és az idegrendszert, csökkentheti a trombózis kockázat, tele van vitaminnal. Ráadásul isteni FINOM!

Óvja a szívet és az idegrendszert, csökkentheti a trombózis kockázat, tele van vitaminnal. Ráadásul isteni FINOM!

Igazi nagy kincs minden olyan élelmiszer, amely finom és amellett egészséges!

A képen látható édesség eredetileg Közép-Ázsiából, illetve Indiából indult el világhódító útjára, de szerte a világon, elsősorban a Mediterráneumban és Délnyugat-Ázsiában népszerű.

Miből készül?

Ahány táj, annyiféle elkészítési mód létezik, de bizonyos összetevők változatlanok: szezámmag, cukor, méz és növényi olaj mindenképpen kell hozzá. Ezen kívül a helyi jellegzetességeket elsősorban a hozzáadott olajos magvak határozzák meg: egyes helyeken mogyorót, máshol diót, mandulát, esetleg a pisztáciát részesítik előnyben.

Hatása az emberi testre

Már az összetevők listája is mutatja, hogy számos értékes anyagot tartalmaz ez a finom édesség. Gazdag természetes, növényi fehérjében, magnéziumban, cinkben, foszforban, nátriumban, kalciumban, valamint káliumban, B1 és F vitaminokban.

A B1 vitamin többek között karbantartja az idegrendszerünket, segíti a szív és az izmok működését. Kiegyensúlyozza továbbá a gyomorsav mennyiségét. Ezen felül a gondolkodásunkat is gyorsítja, mivel kedvező hatással van az emberi agyra is!

Az F vitamin mérsékelheti a trombózis kockázatát, csökkentheti a vérnyomást és a koleszterin lerakódást.

Ne felejtsd el megosztani, hogy minél többen tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Amennyiben egészségügyi problémákkal küzdesz, csak orvosod megkérdezése után fogyaszd ezt az ételt! Jó egészséget kívánunk!

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top